Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БФБ организира обучение за земеделците от Странджа
Автор: Екип Burgas24.bg 15:40 / 03.05.2011Коментари (0)609
©
Като част от усилията на Фондация Биоразнообразие за подкрепа на бизнеси, щадящи природата в парк "Странджа", екипът на БФБ организира в Царево обучение за земеделските производители от региона за това как да кандидатстват за плащания по Натура 2000 за земеделски земи. Въпреки тежкия момент за селското стопанство в Странджа, запазването на традиционното земеделие и животновъдството е от ключово значение както за поминъка на хората, така и за опазване на ценното биоразнообразие на територията.

След информационната среща, проведена в Бургас през април, Българска Фондация Биоразнообразие по молба на Областна дирекция Земеделие - Бургас, организира такава и за регистрираните земеделски производители от района на Странджа.

Очакват се всички заинтересовани на 04.05.2011 г. (сряда) в Читалище "Г.Кондолов" - град Царево от 10:30 ч. Лектор отново ще бъде експертът по Агроекология от БДЗП - Димитър Плачийски. Съдействие за организирането на срещата оказаха както колегите от Областна дирекция "Земеделие" - Бургас, така и от Община Царево.

Целта на обучението е участниците да бъдат запознати основно с мярка 213 за плащания по Натура 2000, както и с условията за кандидатстване и получаване на компенсации, ако поддържат земята си в добро земеделско и екологично състояние. При интерес от тяхна страна ще бъде представена и възможността за компенсиране на земеделците по мярка 214 "Агроекологични плащания" към Програмата за развитие на селските райони.

По време на обучението земеделските производители ще имат възможност да зададат и обсъдят въпросите, които ги притесняват и вълнуват. Ще участват представители на Дирекцията на Природен парк "Странджа", на Областна дирекция "Земеделие" - Бургас и на общинските офиси в Царево и Малко Търново. Организаторите са подготвили презентациите и на хартия.

Обучението е част от дейностите на БФБ в района на природен парк "Странджа" в подкрепа на природосъобразните бизнеси и се осъществява в рамките на проекта "Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина", осъществяван с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: