Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
НДСВ отговаряха на въпроси от бургазлии
Автор: Екип Burgas24.bg 15:14 / 12.05.2009Коментари (0)649
„В публичното пространство има много твърдения и обвинения, които са хвърчащи и без конкретика, какво е направило, или не е, НДСВ. Затова решихме да направим „НДСВ на прицел", за да отговаряме директно на въпросите на хората, без забранени теми и без отказ за отговор." Така икономическият експерт Владимир Каролев откри срещата на представители на НДСВ с жители на Бургас и региона, която се проведе вчера вечерта.

В продължение на два часа народните представители Антония Първанова и Ангел Тюркеджиев, председателят на съвета по икономика към НДСВ Владимир Каролев и зам.-областният управител на Бургас Стефан Кенов отговаряха на неудобни въпроси в сферата на икономиката, здравеопазването, местното самоуправление.

На въпрос как си обясняват ниския процент, който социолозите дават на НДСВ за Евроизборите, Антония Първанова отговори: „Парадоксално, е че след обявяването на Меглена Кунева за водач на евролистата, социологическа агенция отчита спад в рейтинга на НДСВ. В същото време друго социологическо проучване показва висок процент на одобрение и отчита за печеливш ход избора на еврокомисар Кунева за водач на листата. Каквото и да се случва прогнозите се движат между 0.8% и 1.2%. Коренно различен резултат показва проучване на социологическа агенция от Брюксел - тенденция за увеличаване на евродепутатите от НДСВ на двама."

Със създаването на фонд „Ин витро" България стана положителен пример за света - за това как по модерен и успешен начин могат да работят държавата и гражданското общество, посочи Антония Първанова, която е основен инициатор и двигател за приемането на програмата, в отговор на въпрос. „В началото започнахме работа с две Неправителствени организации - как чрез държавна политика можем да решим проблем, които имат хиляди двойки - да имат деца. Само през тази година около 4000 двойки ще получат подкрепа по програмата", уточни Антония Първанова.

От 2001 г. до сега НДСВ внесе много законопроекти за развитието на общините и на държавата като цяло, посочи народният представител от Бургас Ангел Тюркеджиев. „Въведоха се нормативи за застрояване на крайбрежието. За съжаление нерешен остана един болен проблем - дострояването на автомагистрала „Тракия" - БСП в предишния мандат се обяви срещу договора за концесия, който в последствие бе развален. И четири години бяха пропилени без да се предприеме нищо, а цената за дострояване на магистралата нарастна и вместо външно финансиране, сега ще се използват бюджетни средства", каза Тюркеджиев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: