Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
“Черноморец – Поморие” начерта програмата си за лятна подготовка
Автор: Екип Burgas24.bg 09:31 / 08.07.2009Коментари (0)558
© Burgas24.bg
Известна стана програмата за лятна подготовка на отбора на „Черноморец - Поморие". Възпитаниците на старши треньора Петър Хубчев започнаха заниманията си на 6 юли и до 23 юли ще се потят здраво в домашни условия. Следва едноседмичен лагер /24-31 юли/ на планина в Тетевен. После тимът отново ще се готви в Бургас до началото на първенството в Източна „Б" група.

Ясни са и контролите, които е уредил спортно-техническият щаб. На 14 юли от 18,30 ч на стадион „Лазур" ще гостува „Несебър". На 18 юли от 10,30 ч четата на Хубчев ще срещне в Сливен едноименния член на „А" група. По време на лагера в Тетевен са уредени две проверки. На 28 юли съперник на „Черноморец - Поморие" ще бъде „Балкан" /Ботевград/, а на 31 юли в Севлиево е спарингът с местния „Видима - Раковски".

Във връзка с твърденията, че детско - юношеската школа на отбора в град Поморие ще преустанови съществуването си, ръководството на клуба заявява, че всички деца, които имат желание да тренират и играят футбол ще продължат обучението си. Всички треньори в школата ще останат на работните си места и ще водят групите в различните възрасти.

Отборът на „Черноморец" Поморие ще бъде школа за младите и талантливи местни футболисти, които ще могат да развиват своите качества в едни оптимални условия, които да им позволят да направят своите първи крачки в професионалния футбол. Втородивизионният отбор ще бъде и един от основните инкубатори, където ще се възпитават бъдещите футболисти на „Черноморец - Бургас".

Красимир Балъков започна по германски сценарий подготовката на своите футболисти.

Изтощителни двуразови тренировки водят от началото на подготовката си футболистите на бургаския тим. Мениджърът на тима Красимир Балъков работи по програма, която включва най-съвременните методи за подготовка на състезателите. В това отношение неоценима помощ оказват и неговите асистенти.

Трендафил Терзийски, който е работил с треньори като Боби Робсън и Жозе Муриньо, е подготвил специални комплекси, които съчетават в себе си както физическа, така и кондиционна подготовка. Работи се изключително много и за координация и концентрация. Играчите разбират големите очаквания и високите цели, които отборът трябва да преследва в първенството и се готвят изключително сериозно и отговорно.

Илия Груев и Йончо Арсов, също дават своя принос в тренировките. Двамата са прекарали дълги години в Германия и са попили много от нещата характерни за немската дисциплина и старание, което се влага в тренировките.

Треньорът на вратарите Любомир Шейтанов, който от дълги години е и наставник в националния тим, успешно прилага най-новата методика за обучение на футболистите в рамката на вратата. Съвсем наскоро той се завърна от годишния конгрес в Мюнхен, където си дадоха среща едни от най-изявените имена на този пост. Сред легендите взели участие в конгреса са били Кьопке, Лейтън, Леман, Пфаф и много други. Те са изнесли редица интересни факти, които доказват бързото развитие на тази позиция в съвременния футбол и все по-голямата отговорност на играчите в рамката на вратата. Именно тези нововъведения, както и богатия си опит предава Шейтанов на Паскал Борел, Владо Стоянов и Пламен Колев.

Въпреки сериозните натоварвания в отбора няма контузени футболисти. Всички се чувстват добре, въпреки умората, която е нещо нормално във встъпителните тренировки.

Първата официална контрола на играчите на Красимир Балъков ще се състои на 9 юли, четвъртък от 18 часа на стадион „Черноморец". Съперник в нея ще бъде родния тим на магическия халф и бивш шампион на страната „Етър" Велико Търново. Същия ден преди това мениджърът на „акулите" ще даде и официална пресконференция, в голямата конферентна зала на „Гранд хотел Поморие".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: