България загуби от Финландия в Сеул и загуби шанс за следващата фаза от М1 Чалъндж, босът Финкелщайн пожела късмет на страната ни за 2010-та година

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:08 / 05.07.2009
448
Българският национален ММА отбор записа драматична загуба срещу Финландия с 1:4 в провелия се шести кръг от бойния турнир М1 Чалъндж в Сеул, Южна Корея. С това страната ни губи право на участие в по-нататъшния етап от бойната отборна надпревара.

Помориецът Янко Янев и варненския боец Иван Иванов загубиха с технически нокаут, а Емил Захариев загуби в трети рунд с отказване. Най-тежкият ни представител Никола Дипчиков претърпя поражение с ключ. Единствена победа записа световният ни шампион по бойно самбо Росен Димитров, който спечели по точки с пълно превъзходство и в двата рунда.
В другите срещи от шести кръг на лигата отборът на САЩ (West) победи Империал Русия с 5:0, а Бразилия се наложи над Южна Корея с 3:2.

Въпреки загубата, първият ММА тим на България бе поздравен от президента на елитната лига Вадим Финкелщайн за дебютното представянето в турнира тази година. Милиардерът пожела успех на националите в М1 2010-та година , където българският първи тим ще участва.

Президентът на ММА федерацията Любен Джубрилов изрази положително мнение за представянето на отбора в М1 Чалъндж. Той сподели, че отбора е натрупал важен опит с участието си на международния подиум и също изрази надежди за силно представяне догодина. „Това бе дебют за момчетата и мисля че като дебютанти те се справиха отлично. Отборът ще продължи да се развива, това е една от основните цели на спортно - техническото ръководство. Ще работим за подобряване на техническите и методическите умения, за поведението на момчетата. Знаете че имаме малко опит, а това е много важно. Аз съм удоволетворен от първото участие на България в М1 Чалъндж. Имаме планове за развитие на ММА в България и създаване на Балканска Лига." - сподели Джубрилов.

Националите се завръщат в България на 7-ми юли. Те ще отседнат за седмица възстановителни процедури в комплекс „Съни Хилс" в курорта Слънчев бряг. Луксозната база е собственост на президента Джубрилов.
До края на годината отборът ще посети за подготовка новата зала на М1 Глобъл в Амстердам, която в момента се обновява и оборудва.

От ръководството на федерацията плануват да работят съвместно със световно известни инструктори, които да подобрят уменията на отбора.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).