Завърши първата част на футболния турнир за купа "Приморско"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:16 / 23.06.2009
349
Завърши първата част на традиционният международен детско-юношески и младежки турнир по футбол за купа "Приморско". Турнира традиционно се организира от Български футболен съюз под патронажа на президента на БФС г-н Борислав Михайлов, община Приморско и Асоциация за физическо възпитание, спорт, танци и рекреация (АФВСТАР), както и с подкрепата на Държавната агенция за младежта и спорта, Югозападен университет "Неофит Рилски" - Благоевград.
Турнира беше открит на 18.06.2009г. от зам.-кмета на община Приморско г-н Атанас Стойчев и президента на АФВСТАР г-н Стефан Кинов. Беше поднесено приветствие от президента на БФС, а в началото на първата среща от турнира беше почетена паметта на трагично загиналия през месец януари рефер от БФС-Бургас Йордан Видов. Данчо се включи в турнира още от самото му учредяване и мнението на всички ангажирани с организацията на турнира е, че той липсва много и паметта му и неговото достойно представяне никога няма да бъдат забравени!
Първата част на купа "Приморско" 17-23.06.2009 посреща отбори от 11 до 14 годишна възраст, а втората от 15 до 19 год. До момента участие в турнира взеха отбори от България, Грузия, Румъния, Кипър, Словакия, Македония, Украйна и Русия. Очакват се да пристигнат отбори и от Израел, Полша, Турция и др.
В тази част на турнира първите места в съответните възрастови групи взеха отборите от Македония, Словакия, Румъния и България.

Този турнир е част от международните детско-юношески и младежки прояви, организирани от Асоциацията за физическо възпитание, спорт, танци и рекреация в партньорство със ДАМС, спортните федерации и други спомоществователи. Преди футболният турнир за купа "Приморско" се организира на територията на едноименната община - традиционен международен детско-юношески и младежки турнир по волейбол за купа "БГ ВОЛЕЙ" (10.06-16.06), а през месец август се организира и традиционен международен детско-юношески и младежки турнир по баскетбол за купа "Китен-Приморско", като участието във всички турнири се измерва с десетки чужди държави.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).