Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Завърши първата част на футболния турнир за купа "Приморско"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:16 / 23.06.2009Коментари (0)349
© Burgas24.bg
Завърши първата част на традиционният международен детско-юношески и младежки турнир по футбол за купа "Приморско". Турнира традиционно се организира от Български футболен съюз под патронажа на президента на БФС г-н Борислав Михайлов, община Приморско и Асоциация за физическо възпитание, спорт, танци и рекреация (АФВСТАР), както и с подкрепата на Държавната агенция за младежта и спорта, Югозападен университет "Неофит Рилски" - Благоевград.
Турнира беше открит на 18.06.2009г. от зам.-кмета на община Приморско г-н Атанас Стойчев и президента на АФВСТАР г-н Стефан Кинов. Беше поднесено приветствие от президента на БФС, а в началото на първата среща от турнира беше почетена паметта на трагично загиналия през месец януари рефер от БФС-Бургас Йордан Видов. Данчо се включи в турнира още от самото му учредяване и мнението на всички ангажирани с организацията на турнира е, че той липсва много и паметта му и неговото достойно представяне никога няма да бъдат забравени!
Първата част на купа "Приморско" 17-23.06.2009 посреща отбори от 11 до 14 годишна възраст, а втората от 15 до 19 год. До момента участие в турнира взеха отбори от България, Грузия, Румъния, Кипър, Словакия, Македония, Украйна и Русия. Очакват се да пристигнат отбори и от Израел, Полша, Турция и др.
В тази част на турнира първите места в съответните възрастови групи взеха отборите от Македония, Словакия, Румъния и България.

Този турнир е част от международните детско-юношески и младежки прояви, организирани от Асоциацията за физическо възпитание, спорт, танци и рекреация в партньорство със ДАМС, спортните федерации и други спомоществователи. Преди футболният турнир за купа "Приморско" се организира на територията на едноименната община - традиционен международен детско-юношески и младежки турнир по волейбол за купа "БГ ВОЛЕЙ" (10.06-16.06), а през месец август се организира и традиционен международен детско-юношески и младежки турнир по баскетбол за купа "Китен-Приморско", като участието във всички турнири се измерва с десетки чужди държави.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: