Росен Тончев победи в двата манша на пистата в Долна Митрополия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:11 / 22.06.2009
273
Пилотът на "Несебър мото" Росен Тончев победи в двата манша на пистата в Долна Митрополия, където се проведе ІІІ кръг на европейския шампионат по Супермото и ІІ кръг от националния шампионат на писта. Тончев продължава с пълен актив от 150 точки да води във временното класиране за европейската купа.

На писта 600 сс Суперспорт, Бойко Божинов с мотоциклет Ямаха и състезателен № 5 спечели ІІ- то място на няколко стотни от победителя. Със спечелените точки обаче е водач във временното класиране за националния шампионат.
Петър Деанов, клас Суперщок 1000 сс, със Сузуки, въпреки че беше на трето място, не завърши състезанието по технически причини.
В крайното класиране клуб "Несебър мото" взе трето място.

Тежък инцидент помрачи радостта на пилотите заради тежка катастрофа. Произшествието стана по пътя Плевен- София, в района на Златна Панега. Караваната, с която се придвижвал Росен Тончев и моторите му, е отбила в страни, когато срещу тях е налетял камион със строителни материали. Помлял е няколко коли и се е забил в караваната. Състезателят Тончев не е пострадал от инцидента. Извадил е късмет, защото бил слязъл в същия момент. Получил е леки охлузвания. Още не се знае какво е състоянието на моторите и колко време ще отнеме ремонтът им. Това поставя под въпрос участията на Росен Тончев за следващите състезания на европейския шампионат, където е втори във временното класиране, само на 6 точки разлика от водача.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).