Янек Томбак от КК ”Бургас” триумфира във Франция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:44 / 22.06.2009
283
Звездата на континенталния бургаския тим КК „Бургас" Янек Томбак спечели пореден трофей този път в силния турнир „Boucles de la Mayenne" във Франция. Естонецът триумфира в надпреварата от категория 2,2 с общо време 12 часа 18 мин 59 сек, а на 13 секунди от него остана фрацузина Реми Кузен (Агрлитубел). Трети е друг представител на Франция - Лилиан Жегу (Бретан). Състезателите на КК „Бургас" Йохан Кокил и Мати Хелминен заеха съответо 19-та и 53-та позиции в генералното класиране.
Опитния бегач, който върти педали за бургазлии финишира 20-ти в последния 169-километров етап, но бе недостижим в крайният резултат. Етапът от Ла Капеле до Лавал спечели състезател на френския КК „Ножент Сур Ойс", а на 7 секунди след него финишира соченият предварително за фаворит в надпреварата Джими Каспър от състава на „Бесон".

От 112 участника от 20 отбора, състезанието завършиха 96 колоездачи. В отборното класиране КК „Бургас" зае седмо място.

По същото време в Добрич юношите младша възраст на КК „Бургас" се наредиха в челните позиции в провелия се общ старт от държавния шампионат на шосе. В класацията втори е Ангел Сотиров, трети - Габриел Германов, а шести - Стоян Димитров.
Възпитаниците на треньора Здрвко Кънев триумфираха преди ден за трета поредна година на държавния индивидуален шампионат на страната и на 10 км индивидуално по часовник.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).