Мрачна прогноза: Мачовете остават без публика, докато не бъде открита ваксина срещу COVID-19

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
11:51 / 11.05.2020
5517
Големите спортни събития ще останат без публика, докато не бъде открита ваксина срещу COVID-19. Тази неблагоприятна прогноза лансира днес британският "Сън". Изданието твърди, че тя ще бъде потвърдена още днес, когато правителството на Великобритания ще публикува документ, чийто обем ще е повече от 40 страници, в който детайлно ще бъдат обяснени всички мерки и бъдещи действия в условията на пандемията.

Още вчера премиерът Борис Джонсън направи изявление, в което начерта някои основни положения в т.нар. от него "пътна карта за повторно отваряне на обществото". В неговата реч професионалният спорт не присъстваше, но в днешния документ ще бъде засегната и тази тема.

Надеждите на клубовете и феновете, че стадионите ще отворят врати за публика през септември или октомври започват да се изпаряват при това положение. В конкретния случай това важи за спорта и футбола в Англия, но е много вероятно подобно решение да бъде взето в цяла Европа, пише Спортал. Неособено оптимистичният сценарий завърша в напомняне на изказване на професор Крис Уити, който е главният медицински правителствен съветник. Според него е изключително малко вероятно в следващата календарна година да бъде открита ефикасна ваксина срещу COVID-19. Това би означавало, че в възможно целият следващ сезон да се изиграе без публика.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).