Христо Порточанов: Кому беше нужно да съсипят Нефтохимик?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:24 / 17.06.2009
1660
Христо Порточанов анализира ситуацията с Нафтекс:

Няма никаква логика в това да прехвърлят най-силните футболисти от школата на Нефтохимик в Черноморец и хората в Бургас са прави да протестират. Първо, че това са играчи, създадени в Нефтохимик, и трябва да играят за този клуб, а не да ги местят по принуда. Второ - в Черноморец холдингът има 50% участие, другите 50% са на общината. Питам - ако холдингът престане да финансира клуба, школата на ръцете на общината ли ще легне?

Не одобрявам и това, че Нефтохимик беше поставен във васално положение спрямо Черноморец. Големите успехи на футбола в Бургас са на Нефтохимик - вицешампион, два пъти носител на Купата на лигата, излъчихме и голмайстор №1 на първенството. Черноморец, моите уважения, има едно пето място в "А" група. Впрочем, когато проектирахме днешния Черноморец, там идеята беше да се закупи регистрацията и символиката на клуба от Ивайло Дражев, който притежава автентичния Черноморец.

Привържениците на Нефтохимик са в правото си да настояват и за нов собственик на клуба. Не може холдингът да издържа три отбора, както е в момента, не е нормално. Макар че за бъдещия купувач ще остане да купува само марката. Стадионът принадлежи на холдинга, предполагам, че е заложен за кредити, тъй като състоянието никак не е розово. Красимир Балъков е поставил високи изисквания, но в един момент финансирането им ще се окаже непосилно.
Според мен виновникът за тази неприятна ситуация е Митко Събев. Балъков е в правото си да настоява за приоритет на своя отбор.

Надявам се все пак Нефтохимик да спечели днешния мач със Спортист и да влезе в "А" група. Друг е въпросът дали няма да видим след това обединение с Поморие, тъй като три клуба са твърде много за един източник на финансиране.

Източник: в. "7 дни спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).