Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Клуб по свободна борба “Черноморец” раздаде шампионски премии на най-талантливите си деца
Автор: Екип Burgas24.bg 14:57 / 11.06.2009Коментари (0)3068
©
Президентът на клуба по свободна борба "Черноморец" Бургас Стефан Георгиев и изпълнителният директор Недялко Кирезиев наградиха шампионите от детския отбор.

Децата от „Черноморец" Бургас с треньор Кръстьо Дачев спечелиха отборната шампионска титла на държавния шампионат по свободна борба за момчета в Горна Оряховица, където участваха 232 участника от общо 40 отбора от цялата страна. За златнните си отличия премии получиха Мехмед Мехмед в кат. 66 кг. и Калин Костадинов в кат. 73 кг.

Наградени бяха сребърните медалисти Стоян Илиев в кат. до 38 кг., Хюсеин Мустафа в кат. 42 кг. и Стефан Георгиев в кат. 53 кг. Носителите на бронзови медали Иван Дишков в кат. 47 кг., Стефан Янков в кат. 59 кг. и Васил Тончев в категория 73 кг. също получиха поощрения.

Стефан Георгиев и Недялко Кирезиев обявиха като свой основен приоритет възраждането на Бургас като водещ център на свободната борба. Първата стъпка в тази насока е провеждането на държавния лично-отборен шампионат по борба, който ще се състои в зала "Малдост" на 13 и 14 юни.

В първия състезателен ден ще се проведат срещи свободен стил мъже и жени, а на 14 юни ще пртемерят сили мъжете и жените, състезаващи се в класически стил.

За участие в схватките свободен стил са зе записали 160 участници мъже, а състезателите, заявили участие в класически стил са 150. Над 60 дами ще спорят за отличията в шампионата.

Състезателите на клуба по борба "Черноморец" са амбицирани да запазят шампионската отборна титла в Бургас като спечелят най-малко 4 индивидуални медала, въпреки силната конкуренция от страна на борците от отбора на "Левски".

Това е на практика най-силният турнир в България и именно по време на двата състезателни дни в Бургас ще се определи съставът на националния отбор на България за предстоящото световно първенство по борба.

Ръководството на "Черноморец" обмисля и възможности за поемане на домакинството в Бургас на турнирите "Дан Колов" и "Никола Петров" или възстановяването на шампионата "Олимпийска слава" .







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: