Бургаски лекоатлет – вицешампион на България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:48 / 01.06.2009
361
Бургаският лекоатлет Румен Ангелов спечели сребърен медал в стометровата дистанция на финалите на държавното първенство под егидата на Министерството на образованието и науката.

В най-атрактивната диспицплина асът в юношеския отбор на гимназията за изучаване на романски езици стартира неубедително, но успя да навакса лошото си начало и постигна резултат от 11.20 сек., като по този начин остави зад себе си своите съперници с изключение на шампиона Стефан Енев от Казанлък.

Румен Ангелов привлече вниманието на специалистите и с представянето си на финала в дисциплината „200 метра гладко бягане" с постижението си от 23,81 секунди, което му донесе бронзов медал.

Синът на вятъра, както го наричат бургаските фенове на леката атлетика, участва в щафетата 4 по 100 метра, където бургазлии отново спечелиха бронзов медал.

Румен Ангелов тренира в местния клуб „Бургас 98" под ръководството на наставника Величко Денчев.

В крайното отборно класиране юношеският тим на бургаската гимназия за изучаване на романски езици зае седмото място.

Точки за класирането спечелиха Георги Вачев и Красимир Маринов в дисциплината „Хвърляне на гюле", Михаил Мушев и Янчо Георгиев на 400 метра бягане, Артьом Джеферинов на скок височина и Антонио Бойков на 100 и 200 метра бягане.

Според почитателите на Царицата на спортовете представянето на бургаските лекоатлети е сензационно, защото в областния център няма нито една лекоатлетическа писта, на която може да се тренира. Ако това положение се запази, местните таланти просто ще заминат в други клубове или ще се откажат да спортуват - прогнозират запознати.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).