Янек Томбак от КК „Бургас” 20-ти в последния етап в Люксембург

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:08 / 26.05.2009
207
Янек Томбак запази достойнството на КК „Бургас" след последния етап в Люксембург, където отбора участва в турнир заедно с още 26 чуждестранни тима. Професионалистът финишира на 16 секунди след лидера в етапа Фредрик Йохансон от отбора на „Диферданж" - 3 часа 44 мин 40 сек. Ерки Путстеп слезе от колелото си на километри преди финала заради леки здравословни проблеми, болки в ребрата след падането във втори етап отказаха и Стефан Христов.

Състезанието спечели швейцарецът Симон Занер от отбора на „Бюргис". Надпреварата в Люксембург завършиха 119 колоездачи.

Треньорите Франки Ван Хаселбрук и Валентин Живков определиха съставите за следващите турнири.

За Словакия с треньора Живков отпътуваха - Христомир Ангелов, Стефан Христов, Петър Евстатиев, Евгени Панайотов, Мартин Праздновки и Пиетер Гилберт. Стартът на напреварата за купа Гран При Кооператива от категория 1,2 ще бъде даден на 30 май, а през следващия ден борбата за титлата продължава в Гран При Бока. Турнирите ще имат различни класирания в ранглистата на UCI.

Селекционерът и мениджър Франки Ван Хаселбрук ще разчита в Естония на Янек Томбак, Ерки Путстеп, Нормунд Ласис, Март Ояве, Мати Хелминен и Зак Демпстер. Силият класик от категория 1,1 - Гран При Талин ще се проведе на 29 май.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).