Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Нафтекс с класическа победа над Несебър, почти сигурно на бараж
Автор: Екип Burgas24.bg 20:16 / 20.05.2009Коментари (0)1876
Нафтекс взе класическа победа с 3:0 в регионалното дерби с Несебър, играно днес на стадион Лазур, и вече е с комфортна преднина от 10 точки пред единствения си съперник за второто място в Източната "Б" група - Калиакра. Каварненци паднаха днес в Пловдив с 0:1 и в оставащите им 4 мача до края нямат почти никакъв шанс да изместят "шейховете" от мястото, даващо право на бараж за "А" група. Вкаралият два гола Деян Христов пък вече има 20 и убедително води в класацията за голайстор на Източната "Б" група.

Футболистите на Диян Петков започнаха по-силно срещата, но с гола се разминаха бранителите Мартин Ковачев и Борислав Стойчев. В 21-ата минута пък защитник на гостите изчисти пред голлинията шут на Цветан Филипов, а при добавката Христов стреля в аут. Играчите на Несебър отговориха с опасен удар на Митко Трендафилов от фаул и два пропуска на нападателя Румен Босилков.  

В срещата имаше интрига до 38-ата минута, когато само за пет минути голмайсторът на "зелените" Деян Христов разпечата на два пъти противниковата врата. С головете му в 38-ата и 42-ата минути Нафтекс си осигури победата и през второто полувреме игра по-спокойно. Христов наниза два идентични гола след центрирания, засичайки топката с глава първо след пас на Цветан Филипов, а след това на Малин Орачев.

След почивката Несебър можеше да се върнат в мача, но ветеранът Митко Трендафилов на два пъти удари гредите зад Янко Георгиев. Малко по-късно и домакините удариха греда след шут на Мартин Ковачев. Точка на спора сложи влезлият като резерва Христо Лемперов с гол в 72-ата минута, когато засече прострелен шут на Малин Орачев.

В следващия кръг - тази неделя от 18 часа - Нафтекс гостува на Дунав в Русе тази неделя и при евентуална победа ще си осигури второто място и на теория.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: