Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (1)
Балъков: Спортът е мощен посланик на позитивното от България по света
Автор: Екип Burgas24.bg 11:19 / 19.05.2009Коментари (0)457
©
В рамките на Петата световна среща на българските медии, мениджърът на „Черноморец - Бургас" Красимир Балъков взе участие в дискусия на тема - „Образът на България по света". В своето изложение той се спря на позитивите, които носи спортът като преживяване, като средство за самовъзпитание, дисциплина и национална гордост.

Той сподели, че през близо 20-те години, които е прекарал в чужбина е забелязал промяната в отношението на хората, когато видят спортните успехи на даден спортист или отбор. Най-силните му спомени са свързани с националния отбор и неговото знаменито представяне на финалите в САЩ през 1994 година, както и с пребиваването му в Германия, когато той е чувствал не само привързаността на феновете към изявите му на терена, но и към България като цяло.

В това свое позитивно мнение, Балъков бе подкрепен и от българката Лаура Чоканов, която също допринася за добрия имидж на страната ни в САЩ. Въпреки, че много от нейните приятели не знаят къде се намира страната ни, след като Лаура стана известна в щатите, те са започнали да търсят страната ни в интернет, за да научат някои по-интересни факти за България.

Все пак Краси Балъков не пропусна да спомене с малка доза огорчение и това, че въпреки широката си известност, неведнъж са допускани грешки с неговата националност, като дори на прощалния му мач в Щутгард пред изпълнения докрай „Даймлер Щадион", говорителят му е благодарил за всичко направено за отбора и феновете със „Спасибо".

Мениджърът на „акулите" изрази увереност, че позитивният образ на страната ни може да бъде затвърден в представите на хората от Европа и света, с помощта на медиите и презентирането на големи форуми на българската природа, на българските дадености и най-доброто, което сме постигнали през годините.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: