Бургаските баскетболистки с победа в първата полуфинална среща

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:04 / 08.05.2009
383
Бургаската спортна зала "Бойчо Брънзов" бе домакин на първата от три възможни срещи от полуфиналния плейоф между дамските баскетболни състави на "ЛукОйл-Нефтохимик"- Бургас и "Монтана 2003".

Срещата бе равностойна само в първите минути на двубоя, когато бургазлийки водеха с минимална преднина. Гостенките обаче показаха нестабилно нападение и многобройните пропуски в последната фаза на атаките им и неточността при стрелбата в подкошието се оказаха фатални. Най-вече чрез добра игра в нападение на Елена Йоловска и Неда Джурич момичетата на Петко Маринов поведоха сериозно в резултата.Още в първата четвърт резултата бе 29:15 за Нефтохимик.

Опитите на Зоя Станоева и Вера Перостийска от гостенките обаче се оказаха недостатъчни за гостенките и втората четвъртина преднината на нефтохимички стана още по-сериозна 62:37. Бургаският тим нямаше проблеми и през второто полувреме, за да завърши срещата с убедителната преднина от 30 точки, печелейки с краен резултат 101:71.

Полуфиналът между „Лукойл Нефтохимик" и „Монтана 2003" от женското първенство бе поверен на Димитър Гологанов и Красимир Стойнов, а Дежурен представител на БФБаскетбол бе Тотьо Вичев.

Полуфиналните серии ще се играят до 2 победи от 3 възможни мача, като вторите срещи са на 9 май, а евентуални трети двубои са насрочени за 11 май. Следващата среща е на 9 май, събота, в 16 часа в зала „Младост" в Монтана.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).