Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Яхт клуб „Черноморец” осигурява бинокли за публиката на едноименната регата
Автор: Екип Burgas24.bg 13:29 / 07.05.2009Коментари (0)303
Регата „Черноморец", организирана от едноименния яхт клуб, ще се проведе на 9 и 10 май в Бургас. Лодките ще се надпреварват в акваторията на Бургаския залив. За улеснение на публиката клубът ще осигури бинокли, с които почитателите на ветроходството ще могат да наблюдават състезанието от Мостика.

По време на пресконференция днес /7 май/ пред медиите беше представено новото ръководство на възродения яхт клуб „Черноморец". Негов председател е Димитър Шангов, зам.-председател е членът на УС на Българска федерация по ветроходство Валентин Николов, председател на контролния съвет - Бранимир Янчев.

Ветроходците съобщиха, че първото издание на регата „Черноморец" се посвещава на изтъкнатите бургаски треньори в този спорт Стоян Петков и Стефан Бончев. Техни роднини ще участват в церемонията по откриване на състезанието. Очаква се в регатата да вземат участие представители на почти всички ветроходни клубове от страната. Тя се организира със съдействието на Община Бургас, а домакин на проявата е другият бургаски яхт клуб "Порт Бургас".

Състезанието ще бъде официално открито на 9 май от 11.00 часа. При подходящи атмосферни условия старт на първата гонка ще бъде даден в 12.30 часа. Регатата ще се проведе в класовете: Оптимист, Лазер 4.7, Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 470 и Фин.

Закриването и награждаването са предвидени за 16.00 часа на 10 май. Възроденият яхт клуб „Черноморец" си поставя за цел да популяризира водните спортове и да създаде силна детско-юношеска ветроходна школа в Бургас. Скоро ще бъде активиран информационен сайт на клуба, в който ще се публикуват архивите на бургаското ветроходство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: