Фестивал събра най- добрите йоги в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:29 / 07.05.2009
380
Асани за физическо и умствено здраве показаха известни инструктури от цялата страна на първия йога фестивал "Светлината на Лотоса" в Бургас. Проявата беше включена в спортния калeндар на общината. Техниките на йога развиват самоконтрола, силата на тялото и ума, заяви на откриването Люба Шулева от клуб "Хридая" Бургас.

Участниците в семинара демонстрираха основните дихателни практики и асани. Тяхното редовно практикуване, съчетано с рационално хранене е гаранция за вътрешна хармония, здраве, жизненост и красота, категорични са йога- инструкторите. Всяко упражение, отговаря заразлична част от тялото и при правилното му изпълнение се отстранява първоизточника на всеки проблем, обясни преподавател от Велико Търново. Според него йогата помага изключително ефективно за борбата със стреса, агресията, ленността, и всички модерни пороци.

В демонстрацията на основния цикъл от асани включващ Слънчеви упражнения, рало, кобра, гарван, скакалец др. се включиха и деца. "За малките заниманията с йога са забавни, а същевремено много полезни, защото освен ,че огъвкавяват телата им, ги възпитават да са по-уравновесени, дисциплинирани , издръжливи, да развиват себе си и въображението си ", обясни Петя Стефанова, председател на Българската федерация по йога.

Основните позитиви от практикуването на йога са оформянето на красива и силна мускулатура, засилване на имунитета, подобряване на дишането и кръвообращението, освобождаване от токсини и др. Йогата обаче, освен че поддържа здравето на физическо ниво, също така въздейства за благосъстоянието на ума и хармонията на емоциите, разясниха от СК "Хридая" Бургас.

Източник: в. "24 часа - Бургас"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).