Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Фестивал събра най- добрите йоги в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:29 / 07.05.2009Коментари (0)380
Асани за физическо и умствено здраве показаха известни инструктури от цялата страна на първия йога фестивал "Светлината на Лотоса" в Бургас. Проявата беше включена в спортния калeндар на общината. Техниките на йога развиват самоконтрола, силата на тялото и ума, заяви на откриването Люба Шулева от клуб "Хридая" Бургас.

Участниците в семинара демонстрираха основните дихателни практики и асани. Тяхното редовно практикуване, съчетано с рационално хранене е гаранция за вътрешна хармония, здраве, жизненост и красота, категорични са йога- инструкторите. Всяко упражение, отговаря заразлична част от тялото и при правилното му изпълнение се отстранява първоизточника на всеки проблем, обясни преподавател от Велико Търново. Според него йогата помага изключително ефективно за борбата със стреса, агресията, ленността, и всички модерни пороци.

В демонстрацията на основния цикъл от асани включващ Слънчеви упражнения, рало, кобра, гарван, скакалец др. се включиха и деца. "За малките заниманията с йога са забавни, а същевремено много полезни, защото освен ,че огъвкавяват телата им, ги възпитават да са по-уравновесени, дисциплинирани , издръжливи, да развиват себе си и въображението си ", обясни Петя Стефанова, председател на Българската федерация по йога.

Основните позитиви от практикуването на йога са оформянето на красива и силна мускулатура, засилване на имунитета, подобряване на дишането и кръвообращението, освобождаване от токсини и др. Йогата обаче, освен че поддържа здравето на физическо ниво, също така въздейства за благосъстоянието на ума и хармонията на емоциите, разясниха от СК "Хридая" Бургас.

Източник: в. "24 часа - Бургас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: