Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (1)
Започва турнира по художествена гимнастика "Жулиета Шишманова"
Автор: Екип Burgas24.bg 08:25 / 01.04.2009Коментари (0)329
© Burgas24.bg
Днес и утре Бургас ще е домакин на Международния турнир по художествена гимнастика за приза „Жулиета Шишманова - Гран При"- 2009 г. В турнира ще участват 23 състезателки от 18 страни. Бургаският турнир ще премине без участието на първите сили на Беларус и Украйна, защото те ще се включат в проведащата се в момента в Италия Световна купа. Русия ще участва с третата си по сила състезателка Дариа Кондакова.

България също няма да участва с пълния си национален отбор от 6 състезателки. В Бургас ценителите на художествената гимнастика ще имат удоволстивето да наблюдават изпълненията на Силвия Митева, Моника Минчева, Филипа Сидерова и Таня Цекова. Другите две грации Биляна Проданова и Габриела Кирова по решение на старши треньора на националния ни отбор от началото на годината участват в турнирите от Световната купа.

Старши съдията и Спортен директор на Българската федерация по художествена гимнастика Деспа Каталиева изрази надежда Силвия Митева да играе без грешка и да вземе медал, както на предвите два турнира. В Бургас основните й съпернички ще бъдат състезателките на Русия - Дариа Кондакова и на Израел Ирина Ризерсон.

Наградния фонд на турнира, както и на всички от веригата "Гран при" е 18 хиляди евро за всичките четири уреда. Победителките на всеки един от уредите максимално могат да получат парична награда в размер на 1100 евро. Надпреварата започва днес от 14 часа в спортна зала "Младост", когато е официалното откриване на турнира. Церемонията по награждаването и закриването на турнира е предвидена за 6 часа в неделя.

Допълнително на Финалния турнир се предвиждат награди.
Следващата надпревара за Приза "Гран при" е в края на месец май в испанския град Марбея, а финала на турнира е през ноември в Берлин.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: