Баскетболният “Черноморец” на крачка от второто място

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:49 / 14.04.2009
343
Кръг преди края на баскетболния сезон при мъжете отборът на "Черноморец" надигра в Русе с 89:94 /15:27, 29:23, 15:23, 30:21/ състава на "Дунав". Успехът е единадесети за бургазлии в първенството на мъжката "А" група.

Двубоят премина изцяло под диктовката на "Черноморец", който водеше в резултата през цялото време. Пет минути преди края на мача бургазлии дръпнаха с 16 точки- 69:85, но русенци направиха серия от 20:9, което не им помогна да стигнат до обрат. С най-много точки за "Черноморец" в мача завършиха Димитър Георгиев- 22 и Емил Димов 21.

До края в шампионата остава един кръг, а от изхода на мачовете в него ще стане ясно и крайното класиране в групата. Битката за второто и третото място все още е сериозна и четири отбора са със шанс за медали. Това са "Черноморец", "Овергаз", "Дунав 2007" и "Видабаскет". В последната си среща възпитаниците на треньора Димо Костов са домакини "Славия Термострен". Двубоят е на 26-и април в зала "Бойчо Брънзов".

С победата си над "Дунав" бургаският тим запази шансовете си да завърши втори в крайното класиране. Тя обаче не гарантира втората позиция на "Черноморец", като всичко ще зависи от двубоя "Берое"- "Овергаз". Ако "Овергаз" загуби в Стара Загора, а бургазлии победят "Славия", "Черноморец" ще завърши на второ място. При евентуална победа на столичани, отборът ни ще остане трети или четвърти в крайното класиране. Първи без загубена среща е "Балкан" /Ботевград/, който предсрочно получи купата и златните медали. Плейофи в това първенство няма да има.

Във временното класиране след "Балкан" та второ място засега е "Овергаз", следват "Дунав 2007", "Черноморец" и "Видабаскет".

Източник: в. "Компас"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).