Балъков: БФС действа аматьорски

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:03 / 17.03.2009
1068
"Смятам, че началото ми в Черноморец не е трудно. И няма как да е, след като постигнахме 12 победи в контролните срещи, а след това и успех над Ботев", анализира ситуацията в Черноморец новият наставник на тима Красимир Балъков.

"Наистина, допуснахме една загуба от Локомотив (Пловдив) в последния кръг. Но дори и аз като играч нямам такава серия. С Ботев и с Локомотив (Пловдив) играхме бърз, динамичен, хубав футбол. Това е изключително важно за мене. Не е толкова важно дали ще победим, защото във футбола има всякакви възможности", каза още той.

"Проблем с настроението преди такъв мач не може да има. Срещу такива отбори като Левски няма нужда от допълнителна мотивация. Приятно съм изненадан от нивото на българския футбол и от мачовете, които се получиха с Ботев и Локомотив. Видя се, че в България има футболисти, които са тактически дисциплинирани, играчи с идеи. Веднага мога да ви кажа за 2-3 много добри играчи", продължи легендата на Етър, Спортинги и Щутгарт.

"Утре ще дадем всичко от себе си, ще се раздадем до последната минута. Може и да загубим, но няма да се предадем. Ако футболистите не се раздават, аз ще се отнеса по съвсем друг начин към тях. Смятам, че срещу Локомотив (Пловдив) създадохме доста голови положения, макар и да не ги реализирахме. За мене точките, които ще спечелим в следващите кръгове, нямат значение. Колкото повече спечелим, толкова по-добре. Но имаме за цел нещо друго- да извлечем максимума от играчите", допълни Бала.

Красимир Балъков нарече аматьорско решение да се отложи първия пролетен кръг. Той допълни, че подкрепя изцяло ръководството на БФС начело с Борислав Михайлов, но няма да пести критики, когато те са основателни и градивни.

"Дадоха пример със Сърбия, че и там така действали. Не мога да разбера защо се сравняваме със Сърбия. Кои са те, че да бъдат наш пример? Нека се сравняваме с Австрия, с Швейцария. За Германия и дума не може да става. Никъде го няма по света да грее слънце, а да не се играе футбол", отбеляза специалистът.

Според бившия плеймейкър, промените са направили програмата на Черно море и Черноморец е най-лоша. Така Черноморец играл в неделя от 19:30 часа, след това отборът е вечерял в 23:00 часа и играчите едва ли са отпочинали както трябва. На следващия ден е планирано възстановяване и след още един ден- път до София. Срещата с Левски е утре от 15:30 часа.

"Би трябвало да играем поне от 19:30 часа. За да имат нашите футболисти още няколко часа за почивка. Но това не ме притеснява, подчертавам го. Просто казвам как трябва да бъде. Ние сме добре подготвени и дори и да загубим утре, не това е причината", завърши Красимир Балъков.

Източник: Нетинфо



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).