Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (1)
Борбата в Източната "Б" група през пролетта ще е интересна
Автор: Екип Burgas24.bg 08:15 / 07.03.2009Коментари (0)342
© Burgas24.bg
С оглед кризата в Родопа, Спартак и Нафтекс ще са отборите, които ще се опитат да свалят Берое от върха
Борбата в Източната "Б" група през пролетния дял обещава да е изключително интересна. На върха са четири изключително силни отбора с на практика изравнени сили, като директните двубои между Берое, Родопа, Нафтекс и Спартак ще решат почти всичко. Още в първия кръг е един от най-интересните мачове и може би този с най-голям заряд между феновете - Берое - Нафтекс, в който ще се реши голяма част от съдбата и целите на "шейховете" през пролетта. При победа или равен Нафтекс ще запази шансове за промоция, докато загуба под Аязмото ще направи програмата на бургазлии изключително трудна в битката за второто място. Една победа на Берое пък би била сериозна заявка за първото място, което старозагорци ще гонят с всички сили. Преди изхода от този мач, всеки анализ на полусезона на Нафтекс би бил безпочвен.

Родопа Смолян започват с гостуване на Светкавица Търговище. Последните кръгове Родопа бяха разтърсени от скандали и в този мач може би ще си проличи какво ще е бъдещето на отбора - битка за първото място, както през есента или бавно ще потънат надолу в класирането. Тимът бе напуснат от голяма част от качествените футболисти, някои от които вече са титуляри в "А" група и това няма как да не даде отражение на играта.

Последният от голямата четворка на върха - Спартак Пловди
© Burgas24.bg
Берое са най-сериозният претендент за промоция в "А" група
в, започва с леко домакинство на Любимец. Едва ли има някой, който се съмнява в победата на "гладиаторите". Програмата на спартаклии е лека до последните им 5 мача. Тогава в три от тях те ще срещнат Берое, Нафтекс и Родопа, като на последните два "синьо-белите" гостуват. Ако в Спартак имат някакви по-сериозни амбиции от предните години, то до мача на 16 май с Берое трябва да са безгрешни.

Надолу в класирането ситуацията е доста любопитна, като силите също са изравнени, но отборите не се борят за нищо. Единият изпадащ се очертава да е Волов Шумен и интригата е единствено за 13-ото място. Марица Пловдив започнаха отчайващо сезона, но се стабилизираха в последните кръгове, а с добрата зимна подготовка и привличането на няколко класни офанзивни попълнения се очаква да се спасят без особени проблеми. По този начин битката за 13-ото място ще е между Черноморец Балчик, Свиленград и Миньор Раднево.

В средата на таблицата пък са са разочарованията Калиакра, Дунав и Несебър, които заявиха сериозни амбиции през лятото, но в крайна сметка имат само илюзорни шансове за промоция, а дори и за разбиване на първата четворка. Приятните изненади Локомотив Стара Загора и Любимец също са далеч и освен да откраднат някоя друга точка от лидерите, няма да се запомнят с нищо, поне този сезон.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: