Несебър мото: Ще бъдем в топ 5 на Европейския шампионат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:51 / 22.02.2009
289
Източноевропейският шампион по Мотокрос Росен Тончев отново ще се състезава за "Несебър мото". Спортният клуб представи отбора за тази година на грандиозна церемония снощи в читалище "Яна Лъскова" в Стария Несебър.

"Станах източноевропейски шампион и вицерепубликански , поради това, че имах травма в началото на сезона и изпуснах два кръга. Но тази година трябва да сме първи на всякъде. Нашите цели тук на Балканите са ясни, трябва на 100% да сме първи. За европейския шампионат, ако всичко е наред, да сме живи и здрави, трябва да сме в топ 5", каза многократният шампион Росен Тончев.

В Мотокрос клас 125 куб. см. ще се състезава Ганчо Георгиев. В дисциплината Мотокрос клас Open B ще се състезава Камен Георгиев. В клас Скутери до 1000 куб. см. - Димитър Калпаков. В клас Суперспорт Бойко Божинов и в клас Суперщок 1000 куб. см. Перът Дианов. Най- младата звезда на "Несебър мото" е трето поколение моторист. Това 7 годишният Жулиян Георгиев, който се състезава в клас 65 куб. см.

Председателят на "Несебър мото" Атанас Терзиев обяви, че спортният клуб ще строи мотописта. "Отправихме инвестиционно намерение към община Несебър за изграждане на мотописта. Тя ще бъде за Мотокрос, Супермото и Картинг. Ако проектът се осъществи, това ще даде голям тласък в развитието на моторния спорт не само в региона, но и по цялото Южно Черноморие", каза Терзиев. Инвестицията ще бъде за около 5 милиона лева.

На сцената в читалище "Яна Лъскова" състезателите представиха и подобрените си мотори. Заедно с тях дефилираха и манекенски с тоалети на несебърската дизайнерка Мария Богданова.

На церемонията отборът на "Несебър мото" запази минута мълчание в памет на Веселин Манолов, който загина миналата година на пистата в гръцкия град Серес.

 



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).