Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (1)
Несебър мото: Ще бъдем в топ 5 на Европейския шампионат
Автор: Екип Burgas24.bg 12:51 / 22.02.2009Коментари (0)289
©
Източноевропейският шампион по Мотокрос Росен Тончев отново ще се състезава за "Несебър мото". Спортният клуб представи отбора за тази година на грандиозна церемония снощи в читалище "Яна Лъскова" в Стария Несебър.

"Станах източноевропейски шампион и вицерепубликански , поради това, че имах травма в началото на сезона и изпуснах два кръга. Но тази година трябва да сме първи на всякъде. Нашите цели тук на Балканите са ясни, трябва на 100% да сме първи. За европейския шампионат, ако всичко е наред, да сме живи и здрави, трябва да сме в топ 5", каза многократният шампион Росен Тончев.

В Мотокрос клас 125 куб. см. ще се състезава Ганчо Георгиев. В дисциплината Мотокрос клас Open B ще се състезава Камен Георгиев. В клас Скутери до 1000 куб. см. - Димитър Калпаков. В клас Суперспорт Бойко Божинов и в клас Суперщок 1000 куб. см. Перът Дианов. Най- младата звезда на "Несебър мото" е трето поколение моторист. Това 7 годишният Жулиян Георгиев, който се състезава в клас 65 куб. см.

Председателят на "Несебър мото" Атанас Терзиев обяви, че спортният клуб ще строи мотописта. "Отправихме инвестиционно намерение към община Несебър за изграждане на мотописта. Тя ще бъде за Мотокрос, Супермото и Картинг. Ако проектът се осъществи, това ще даде голям тласък в развитието на моторния спорт не само в региона, но и по цялото Южно Черноморие", каза Терзиев. Инвестицията ще бъде за около 5 милиона лева.

На сцената в читалище "Яна Лъскова" състезателите представиха и подобрените си мотори. Заедно с тях дефилираха и манекенски с тоалети на несебърската дизайнерка Мария Богданова.

На церемонията отборът на "Несебър мото" запази минута мълчание в памет на Веселин Манолов, който загина миналата година на пистата в гръцкия град Серес.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: