Махат дублиращите отбори от следващия сезон

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:27 / 08.02.2009
486
Дублиращата група, за чието въвеждане се бореха толкова елитни клубове, няма да съществува от следващия сезон. Причината е, че тя не е изпълнила задачата си да дава път на младите таланти, а в нея се подвизават предимно резерви и чужденци, които не могат да намерят място в стартовите състави. В момента отдел Детско-юношески футбол на БФС разработва стратегия за създаването на елитна юношеска група за футболисти до 19 години. Тази група ще бъде от 16 тима, те ще играят по своя собствена програма. По този начин ще бъде излъчван републиканския ни шампион при старшата възраст, а не по системата на елиминирането, както беше досега.

Попълването на групата ще стане с най-добрите отбори, като не е задължително представителният тим на клуба да играе в А група или да е професионален. От елитната група ще има изпадащи състави, като местата им ще бъдат заети от най-добрите тимове от зоналните групи. Инициативата за тази промяна е на водещите футболни школи- клубовете от София, Пловдив, Литекс (Ловеч), Пирин-Благоевград, варненските и бургаските клубове. Очаква се изпълкомът на БФС да даде зелена светлина за работа по проекта на следващото си заседание, а след 20-и февруари да се състои среща на детско-юношеските школи.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).