Свободната борба в Бургас отново на шампионския връх

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:41 / 02.02.2009
577
Златни, сребърни и бронзови медали възродиха шампионския дух на свободната борба в Бургас. Кадетите от клуб „Черноморец" отчаяха конкуренцията в кат. 58 кг. на Държавното лично първенство в Стара загора. Бойчо Бойчев спечели златен медал, второто място завоюва Кадир Мехмед, а бронзовия медал заслужи Кадир Мустафа.

След двете шампионски титли, двата сребърни и двата бронзови медала на първенството в София Димитър Кумчев стана и шампион на Германия в категория 120 кг. с отбора на Кьолербах. С представянето си той се превърна в истинска сензация сред пестеливите на похвали немци.

Кумчев ще се присъедини към лагера на националния отбор във Варна, където вече се подготвя българският шампион и бронзов медалист от Олимпиадата в Пекин Кирил Терзиев.
Бургаските борци в свободен стил ще вземат участие в международния турнир „Дан Колов" на 14 и 15 февруари във Варна.

Знаковите успехи за бургаската свободна борба съвпаднаха със смяната на ръководството в клуба. От известно време президент е Стефан Георгиев, а изпълнителен директор е Недялко Кирезиев.

Няма да пестим време, средства и усилия, за да възстановим загубените позиции на спорта, който е донесъл през годините толкова много спортна слава на Бургас - заяви Недялко Кирезиев.

В момента в клуба „Черноморец" свободна борба тренират общо 80 талантливи борци под ръководството на треньорите Кръстьо Дачев, Николай Милков и Петко Славов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).