Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Баскетболистките паднаха с 60:90 от лидера в румънското първенство
Автор: Екип Burgas24.bg 09:00 / 30.01.2009Коментари (0)207
© Burgas24.bg
Болка и страдание. Много гняв и разочарование. С такива чувства си тръгнаха бургаските баскетболни фенове от спортна зала "Бойчо Брънзов", след контролната среща с лидера в румънското първенство "CSS MCM Търговище". Момичетата на Петко Маринов загубиха неприятно с 60:90 пред около стотина зрители. Поражението бе абсолютно закономерно, като се има на предвид какъв урок "преподаваха" баскетболистките от Румъния. До известна степен на висота от състава на домакините бе едно от новите попълнения Шанди Джоунс, която отбеляза 17 точки. Още в първата част "Лукойл Нефтохимик" бе разгромен с 12:36.

Невижданият резил накара хората в залата да се замислят за моментната класа на бургазлийки, но пък в същото време румънките правеха каквото си искат на терена. Във втората четвъртина Петко Маринов вече бе завъртял почти целия си състав с изключение на най-малките момичета в отбора, но и това не помогна за някакъв обрат. С 18:22 бе "закрита" втората част. След почивката постепенно баскетболистките на "Лукойл Нефтохимик" започнаха да влизат в час и понамалиха преднината. Третата част дори бе донякъде и най-равностойна, ако съдим по резултата - 16:18. Може би пък и момичетата от "CSS MCM Търговище" понамалиха темпото и за това в последната четвъртина резултатът бе 14:14. Общият сбор от точки обаче накара феновете да настръхнат - 60:90. Именно заради неприятното цифрово изражение в средата на третата част разярени от резултата местни фенове едва пък не нахлуха на терена за да искат обяснение от момичетата носещи екипа на "Лукойл Нефтохимик", най-вече заради яловата им игра. "Какво ли ни чака в Русе?", питаха се след срещата местните ултраси.

Утре от 14:00 часа двата тима ще направят нова проверка пак в спортна зала "Бойчо Брънзов". Странно в тима на гостите не фигурираше бившата състезателка на "ЛУКойл Нефтохимик" Радостина Славова. В протокола с куриозите можем да запишем, че по време на мача бе изписано, че "ЛУКойл Нефтохимик" играе срещу "Румъния".

Лукойл Нефтохимик: Елена Йоловска - 5т., Силвия Пеева, Олена Самбурска - 16т., Шанди Джоунс - 17т., Лори Неро - 10т. /Даниел Крачър - 4т., Даниела Георгиева, Анна Соколан - 6т., Маргарита Илиева/

Източник: bourgasfootball.com

Още по темата: общо новини по темата: 1
03.02.2009






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: