Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
ЛукОйл Нефтохимик представи новите баскетболистки в отбора
Автор: Екип Burgas24.bg 10:12 / 26.01.2009Коментари (0)244
© Burgas24.bg
С две нови чужденки в състава си "ЛУКОЙЛ-Нефтохимик" ще атакува Купата на България и шампионската титла на страната по баскетбол. До края на шампионата старши треньорът Петко Маринов ще може да разчита на американките Шанди Джоунс и Лори Неро. Двете бяха тествани от бургаския наставник в контролна среща, играна в събота в спортна зала "Бойчо Брънзов". С привличането на Джонс и Неро чужденките в тима стават общо пет. От началото на дамското първенство с екипа на "ЛУКОЙЛ- Нефтохимик" играят американката Даниел Кратчър, украинките Олена Самбурска и Ана Соколан. По- рано след инцидент отборът бе напуснат от американката Дион Браун.

"Нашите цели са спечелване на купата и шампионската титла. Някои дори ни критикуваха за това. Вие сами бяхте свидетели, че през първия сезон бяхме с много къса скамейка и момичетата играха много мъжки. За мен лично съм много доволен от представянето ни, защото може би с най-малък състав ние взехме най- важните мачове в Монтана, в Перник, в Стара Загора. Но за нещо по- голямо просто нямахме възможности. Сега с привличането на двете американки искаме да позасилим състава и да има конкуренция в отбора. За голямо съжаление Самбурска се завърна в много слаба форма, Силвия Пеева също. И двете бяха много дълбоки резерви в националните отбори на Украйна и България. Дори след днешната контрола Пеева се оплака от мускулна треска, което е лошо. Хубавото е, че Лори, която днес я използвах много малко в мача, ще ни бъде много полезна. Реших да я съхраня за двата приятелски мача с румънския "Търговище", който участва за Купата на Европа, и има седем чужденки. Искам тогава да я използвам повече, за да навлезе в ритъм. Единствено ме притеснява времето, особено за първите мачове. Предстои ни двубой в Русе, а знаете как се играе там, при каква обстановка. Мисля, че с привличането на чужденките можем да говорим за постигането на такива цели", заяви старши треньорът на вицешампионките Петко Маринов.

В първата от заплануваните общо три контролни срещи за предсезонната подготовка бургаските баскетболистки се наложиха с 81:67 /42:33/ над "Берое". Старозагорки бяха водени от новия си наставник и бивш национален селекционер Георги Божков, а в състава им бе новото попълнение -американката Латаша Байърс. В отделните части проверката завърши при 23:15, 19:18, 28:19, 11:15 точки.

На 29 и 30 януари отново в спортна зала "Бойчо Брънзов" отборът на "ЛУКОЙЛ- Нефтохимик" ще излезе срещу лидера в румънското първенство "CSS MCM Търговище". В тима от северната ни съседка играе Радостина Славова, която до миналия сезон защитаваше цветовете на бургаския тим.

Съставът на "ЛУКОЙЛ- Нефтохимик": Силвия Пеева 10, Елена Йоловска 16, Шанди Джоунс 15, Даниел Кратчър 15, Олена Самбурска 4 /Даниела Георгиева 10, Лори Неро 10, Анна Соколан 3, Маргарита Илиева 2 т/.

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: