Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Шосейни асове на КК „Бургас" с първи старт в Африка, пистовия състав – във Виена
Автор: Екип Burgas24.bg 11:59 / 13.01.2009Коментари (0)371
©
Националният пистов отбор на България стартира годината с участие в индивидуален турнир във Виена. Пет членният състав на отбора, всички от които възпитаници на КК „Бургас" приключиха 2008 година с участие в същия силен международен турнир. Участваха общо 9 пистови отбора. В надпреварата на 4 хил.м. индивидуално преследване балканският ни шампион на писта Христомир Ангелов финишира пети с време - 4, 48, 02 мин. Националът зае и 4-то място на издържливост по точки. Пети в дисциплината керин остана Ахмет Метин, а Мирослав Минчев финишира девети на 1000 метра от място. Отборът се завърна в страната ни късно снощи.

Шосейният мъжки отбор на КК „Бургас" ще открие годината с днешния старт (13.01.09) в силен турнир от категория 2,1, който се провежда в държавата Габон. В Африка с екипа на КК „Бургас" ще се състезават шестима колоездачи, сред които част от новите попълнения на отбора - Стефан Христов, Владимир Коев, французина Йохан Коукюл, естонската звезда Янек Томбак, както и сънародниците му Ерки Путстеп и Ожаве Март. Състезанието в Габон включва 5 етапа, а в него участват повечето про тур отбора в света, сред които единствения континентален тим е бургаският. Съставът на КК „Бургас" участва по покана на организаторите, които миналата година са били впечатлени от участието на победителят в няколко етапа естонец Янек Томба.

След турнира в африканската страна, колоездачите ще се присъединят към останалите си съотборници в представителния мъжки отбор на КК „Бургас", които треньорът Валентин Живков ще събере на подготвителен лагер в Слънчев бряг от утре (14.01.09). В курорта край морето ще се съберат Русен Русев, Даниел Петров, Евгени Балев, Светослав Чанлиев, Станислав Минков, Петър Панайотов, австралиецът Зак Демпстър, словакът Мартин Праздновски, латвиецът Нормандс Ласис, и белгийците Роб Вьощенборг и Гилберт Пиетър.

Двата състава - шосеен и пистов, както и младежката и юношеска формации на КК „Бургас" ще бъдат официално представени на коктейл в Бургас на 22 януари. В хотел България от 19ч наред с колоездачите ще се събере бургаският елит.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: