Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Националките по баскет загубиха квалификацията срещу Украйна в Русе
Автор: Екип Burgas24.bg 21:13 / 04.01.2009Коментари (0)225
Дамският национален отбор по баскетбол започна със загуба от Украйна допълнителните квалификации за Евробаскет 2009 в Латвия. Тази вечер в зала "Дунав" в Русе възпитаничките на селекционера Николай Боруков отстъпиха със 76:81 в първи мач от група "А" на надпреварата. Следващият двубой на нашите е на 10 януари като гост на Германия.

Ноел Куин бе най-резултатна за България при дебюта си за тима с 19 точки, 4 борби и 5 асистенции, Гергана Брънзова добави 18 точки и 4 борби, а Гергана Славчева се отличи с 15 точки, 4 борби и 1 асистенция.

Олександра Горбунова направи "дабъл-дабъл" с 22 точки и 11 борби, Бирюк добави 16 точки, а Дубровина се отличи с 10 точки, 3 борби и 4 асистенции за успеха на Украйна.

Двубоят не започна добре за българския състав, който губеше след първите минути с 3:7, а впоследствие и с 5:10. Силна игра на Ноел Куин и Гергана Брънзова почти заличиха аванса на гостенките до 9:10, но впоследствие тимът на Украйна отново излезе напред с 6 точки за 15:9. Състезателките на Володимир Брюкховетский демонстрираха много точен мерник от далечно разстояние, с което в началото спечелиха известно надмощие. Началото на обрата даде 185-сантиметровото американско крило с български паспорт Ноел Куин. Бившата състезателка на Минесота Линкс вкара от средно разстояние за 11:15, а след това много добро включване направи и Катя Димитрова. След пробив на гарда резултатът вече бе 13:15. Отново два успешни наказателни удари на Куин, 2 минути преди края на частта, доведоха нещата до равенство от 15:15. В самия край на първите 10 минути пък Гергана Брънзова бе точна за 18:15 в полза на българките.

Във втората четвърт нашите демонстрираха много добра игра в защита, което им позволи не само да поддържат крехката разлика, но и в един момент да я увеличат. Много добро включване направи крилото на италианския Пуул Комензе Гергана Славчева, която бе в основата на силната втора част. Българките поведоха с 28:20 след два точни изстрела от фауллинията на Славчева, а впоследствие добра игра на Топалова и тройка на Зорница костова, 4,17 минути преди края. изведоха тима на Николай Боруков до 12 точки аванс за 36:24. В следващата минута и половина множество грешки на състава доведоха до серия от 5-0 за Украйна. Независимо от това отново Славчева бе точна на три пъти от линията на наказателния удар 2,24 минути преди края, правейки преднината на България 10 точки за 39:29. Украинките отново намалиха дефицита на 6 точки за 42:36 след добра стрелба от далечно разстояние. В крайна сметка тройка на Славчева, 2 секунди преди края на полувремето фиксира резултат от 45:36 в полза на България след 20 минути игра.

В третата част българският тим поддържаше разликата между 9-10 точки, но постепенно украинките започнаха да намаляват дефицита. Груби грешки на нашия тим в двете фази и добра игра на Дубровина и най-вече резервата Шчепатина направиха всичко възможно да върнат гостенките в мача. По-малко от три минути преди края Украйна поведе с 57:56, обръщайки развоя на събитията на терена. Ивелина Вранчева върна две точки след успешни наказателни удари, но отново добро представяне на Шчепатина и Горбунова позволи на Украйна да излезе с 6 точки напред за 64:58. Тройка в последната секунда на Горбунова направо съкруши българския състав, правейки преднината на украинките 8 точки за 67:59.

Трагичната игра на българския тим продължи с пълна сила и в последната четвърта част. Отборът на Николай Боруков изпитвашре сериозни проблеми в нападение и най-вече в организацията на играта. Гостенките водеха със 74:63, близо 7 минути преди края, но тройка на Ноел Куин върна надеждите на българския състав при 66:74. Нашите затегнаха защитата и това даде ефект. Куин намали дефицита на 7 точки след 1 успешен от 2 наказателни удари за 67:74. Горбунова отново бе точна за Украйна в следващата атака и направи резултата 76:67. Българският отбор заложи на стрелба от далечно разстояние в последните минути, но това не донесе успех. Два коша на Петева намалиха преднината на гостите на 6 точки за 72:76, 02:18 минути преди края. В оставащото време българският тим бе тотално надигран в подкошието и независимо от 4-те безответни точки на Гергана Бръзнова в последните секунди в крайна сметка България отстъпи със 76:81.

Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: