Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Лукойл Нефтохимик победи лесно Славия Термострен
Автор: Екип Burgas24.bg 10:54 / 15.12.2008Коментари (0)313
© Burgas24.bg
Баскетболистките на Лукойл Нефтохимик записаха пореден успех в шампионата на „А" група, след като се наложиха над младия и перспективен отбор на Славия Термострен с 78-43. Бургазлийки взеха победата сравнително лесно, като интрига имаше единствено в първата част на мача.

Само 200 зрители дойдоха да гледат срещата от 11-ия кръг при жените. Публиката видя изненада в първите минути на двубоя. Надъханите момичета от Славия Термострен обърнаха резултата от 2-0 до 2-7, а после пък Лукойл Нефтохимик изравни до 7-7. Оттам насетне до края на първата третина резултатът бе такъв, че можеше да изправи косите на малкото запалянковци в залата. Момичетата от Бургас бяха по-плахи, гостите пък смело стреляха към коша, но мерникът им често изневеряваше. В крайна сметка тази част завърши едва с три точки разлика в полза на Лукойл Нефтохимик - 16-13.

След 11-ата минута бургазлийки заиграха тяхната си игра и следователно започна и сериалът от точки. Баскетболистките от Славия Термострен отбелязаха само 7 точки, докато съставът на Лукойл Нефтохимик реализира 24. Много дейни на игралното поле до края на втората част, а и след нея бяха Елена Йоловска и Олена Самбурска за Лукойл Нефтохимик, както и Стефка Николова и Лиляна Илиева от Славия Термострен. На полувремето таблото показваше резултат 40-20.

След кратка пауза двата отбора доиграха мача за протокола. Видимо личеше, че Лукойл Нефтохимик ще спечели и в останалите четвърти, както и стана, а въпреки усилията на Дикова, Дечева, Делева, Виденова и останалите от Славия Термострен късметът не им се усмихна в тази среща.

В третата част отборът на Петко Маринов се наложи с 21-9, а в последната четвъртина резултатът бе 17-14, но тук трябва да се подчертае, че в заключителните минути в игра за Лукойл Нефтохимик влязоха и три от девойките на клуба, които си партнираха с опитните Елена Йоловска и Силвия Пеева. Място за сравнение обаче има, тъй като част от отбора на Славия Термострен е на възраст 16-17 години, а най-опитните момичета са на по 18 години и няколко месеца.

Най-резултатна в мача бе Анна Соколан от Лукойл Нефтохимик която реализира 16 точки. Последваха я колежките й Йоловска, Самбурска и Кръчър - с 15 точки.

Цветелина Николова пък се разписа най-много за Славия Термострен. Високата 190 см. девойка вкара 12 точки.

17 секунди преди края на мача заради инкасирани 5 лични нарушения играта напусна Силвия Пеева. Адашката й по име, но с фамилия Ганева пък направи втори мач за Лукойл Нефтохимик след дебюта в миналия кръг срещу НСА.

Във вторник бурагазлийки ще гостуват на Миньор Перник, докато Славия Термострен приема в сряда лидера Дунав Еконт.

Източник: bulgarianbasket.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: