Волейболистите на лагер преди дербито с ЦСКА

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:43 / 15.12.2008
426
Носителите на Купата на България от "Лукойл - Нефтохимик" ще се подготвят за сблъсъка на годината срещу ЦСКА в лагерни условия. До 22 декември бургаските състезатели ще тренират в спортната база на ОСК „ЛУКОЙЛ". Възпитаниците на старши треньора Северин Димитров ще отпътуват за Правец още на 18 декември, като ден по- късно е гостуването им на "Монтана". След мача от седмия кръг на Суперлигата бургазлии ще се завърнат в родния град на Тодор Живков, където в продължение на три дни ще се съсредоточават за дербито с ЦСКА. Изходът от него ще определи и кой ще е зимният лидер в първия полусезон от родната лига. Ответната среща реванш с "червените" ще се играе на 10 януари в Бургас.

Във временното класиране "Лукойл Нефтохимик" дели първото място с ЦСКА. Двата отбора са с равен актив от 11 точки, от пет победи и с мач по-малко. Петата си поредна победа от началото на волейболната лига "Лукойл Нефтохимик" постигна в мача срещу "Пирин Балканстрой". Пред препълнените трибуни в зала "Младост" и в присъствието на кмета на града Димитър Николов бургаският тим се наложи над тима от Разлог с 3:1 гейма. Това бе последният домакински мач за тази година за "Лукойл Нефтохимик". Липса на концентрация и известна доза подценяване доведе до победа за съперника от Разлог в първата част с 26:28. Надмощието на "Пирин" обаче бе дотук, тъй като последваха два убедителни гейма за отбора на "Лукойл Нефтохимик". Шестицата на старши треньора Северин Димитров спечели двете части съответно при 25:17 и 25:18. В четвъртия последен гейм след няколко изравнявания в резултата на 14, 15 и 16 бургазлии се откъснаха напред и затвориха частта при 25:18, а с това спечелиха и двубоя с 3:1 гейма. Отлична игра за "Лукойл Нефтохимик" направиха Васил Стоянов, Младен Младенов, Андрей Николов и и младият Венелин Кадънков, който замести в този мач контузения национал Николай Николов. Съставът на "Лукойл Нефтохимик": Стоянов 10, Младенов 21, Кадънков 9, Кирчев 11, Станев 3, Андрей Николов 14 - Иванов-либеро /Антонов/.

Източник: в. "Компас"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).