Мениджърът Мирчо Димитров: Вече всичко зависи само от Херо

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:15 / 06.12.2008
507
Българският мениджър Мирчо Димитров, който работи предимно на руския футболен пазар, сподели пред Gong.bg, че оттук-нататък развитието по случая с Димитър Димитров - Херо, който може да поеме Амкар Перм, зависи изцяло от наставника.

Причината е, че той трябва да стигне до споразумение с ръководството на Черноморец, с който все още има действащ договор, за да могат преговорите с руската страна да навлязат в следващия етап.

„Преговаряхме. Аз го предложих в Амкар и той трябваше да отиде да се запознае с ръководството, с клуба. Имахме среща и в Москва, и в Перм. Видяхме се с президента, с цялото ръководство. Аз като посредник в сделката трябваше да покажа на Херо онова, за което му бях говорил, а съответно и ръководството на клуба също - да го видят на четири очи, защото както се казва - посрещат по дрехите, а изпращат по ума", сподели Мирчo Димитров пред Gong.bg.
"Херо има действаш договор с Черноморец и той ми разказа, че взаимоотношенията му с президента Събев са били много добри. Той трябва първо да реши въпроса си с тима, и тогава вече да мислим за друга работа. Всичко зависи от Херо. Той трябва да каже можем ли да продължим разговорите или не.Ние не искаме първо тях да подвеждаме и да постъпваме некоректно с другия клуб. Херо заслужава - както са го покани с доверие, така в уважение да се раздели и да продължи кариерата си в посока Русия", добави още мениджърът.

„Вече 6-7 години работя с Амкар Перм и аз с моите футболисти до този момент съм оправдал гласуваното ми доверие, затова смятам, че нямат грам съмнение за качествата на Херо като треньор и това, което аз им предлагам. Това е причината да мисля, че ще няма да има никакво разминаване. Моята мечта бе да вкарам наш български треньор в руската Първа лига, защото футболистите, които съм предложил направиха една голяма реклама - Мартин Кушев, Георги Пеев и Захари Сираков. Те повдигнаха нивото на футбола в този отбор, стигнаха до четвърто място, финал за купата и затова смятам, че тия и останалите българи, които играят там заслужават това признание", добави още Мирчо Димитров.

Относно евентуални нови български попълнения, които могат да се присъединят към руски тимове, мениджърът каза: „За мен в Русия има условия да се работи - българите бързо се адаптират, руснаците ни приемат с уважение и смятам, че ще има още българи там. Но в момента конкретни имена не мога да ви кажа. Но и сега има голямо търсене, въпреки че в Русия почиват до Нова година."

Мирчо Димитров разкри още, че тримата българи в Амкар в момента са на голяма почит сред феновете: „По целия град често виждам надписи „Без българи няма Амкар" и дай боже, ако сега Херо отиде да работи там, да направи още по-голям успех."

Източник: Gong.bg



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).