Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Ръководството на "Акулите" скочи срещу тенденциозното ощетяване на отбора
Автор: Екип Burgas24.bg 11:57 / 16.11.2008Коментари (0)386
© Burgas24.bg
Спортно-техническото ръководство на ПСФК „Черноморец Бургас" за пореден път изразява несъгласието си от решенията на дисциплинарната комисия към БФС, показващи различен критерий, толериране на едни отбори и лица, за сметка на други. В конкретния случай, последните актове на тази комисия, засягащи „Черноморец Бургас" отново показват, че безпристрастността е понятие чуждо за хората, които са оторизирани да вземат решения във футбола ни.

Ето само малка част от аргументи, които доказват правотата на думите им, според ръководството:

1. Преди близо месец по време на срещата между отборите на „Черноморец Бургас" и „Сливен" без дори да има реплика към главния съдия, старши треньорът Димитър Димитров бе наказан да не води отбора от резервната скамейка за три мача. Подадена е жалба до апелативната комисия, в която бе представен и видеоматериал от камерите на Ринг ТВ, където резервният съдия на срещата Пламен Хаджийски отрича да е имало реплики към главния от страна на Димитров, когато той е отстранен от скамейката. Документът обаче, подкрепен от неоспорими доказателства по казуса, дори не е погледнат от хората, които трябва да се произнесат по жалбата подадена от отбора.
Дисциплинарната комисия наложи и крайно неадекватна глоба на треньора, затова, че в държава като България, където уж има свобода на словото, е дал изявление по медия, което се третира като „обида". Странен критерий на фона на онова, което се случва след почти всеки мач в страната, странен и на фона на поредицата много по-остри изказвания, от различни среди във футболната ни действителност, които обаче по една или друга причина остават незабелязани и не правят впечатление на никого.

Само припомняме, че в последните кръгове нахлуване на терена и опит за физическа саморазправа със съдиите на треньор от елитната ни група бе „оценен" като невинно нарушение с наказание от 1 мач.

2. В двубоя от предпоследния кръг за първенството на „А" група, футболистът на „Черноморец Бургас" Ванчо Траянов бе наказан да не играе в три мача за „бутане" на противников състезател. Преди това обаче реферът не видя очевадни удари с лакът на „потърпевшия" Галин Иванов срещу Траянов, които в нормалните първенства се наказват задължително с „жълт", а в много случаи и с директен „червен" картон. След двубоя Траянов бе със силен кръвоизлив на лявото око, който и в момента ясно личи, но това не бе отчетено отново от хората в „черно", които трябва да въздават правосъдие на терена, въпреки че старши треньорът Димитър Димитров заведе Траянов до съдийската стая и всички се убедиха в сериозния удар в лицето на състезателя ни.

Ние не оправдаваме постъпката на нашия футболист и той вече си понесе наказанието по вътрешноклубния правилник, но не можем да бъдем безразлични към явната несправедливост и суровостта на санкцията, която му наложи ДК на БФС.

За същото нарушение ДК взе коренно различно решение за футболиста на Сливен Костадин Янев, който получи „червен" картон на мача с „Локомотив" София като го наказа с лишаване от състезателни права за 1 среща.

3. Последният случай с наказанието на Иван Цветанов след мача за Купата с „Родопа" в Смолян е поредното доказателство за това как се взимат решения от конкретната комисия. Без да е бил поне веднъж предупреден от главен, страничен или четвърти съдия по време на въпросния двубой, Цветанов е наказан да не изпълнява функции от името на отбора за три срещи. По време на мача наистина треньорът на няколко пъти изрази несъгласие с отсъжданията на рефера Александър Костадинов, но това по никакъв начин не може да се третира като „обида" както е отбелязано в решението взето от ДК. И на двубоя с „Беласица" в Петрич няколко седмици по-рано, реферът предизвика недоволство сред спортно-техническия щаб на „Черноморец Бургас" със своите отсъждания, а сега тенденцията в това отношение се запазва.

Не е ли редно преди да се вземе решение за такова сурово наказание, някой от длъжностните лица да предупреди или направи забележка треньорите по време на мача. Най-лесно е след това, когато всичко приключи, да се напишат неистини на базата, на които се налага неадекватно и тенденциозно наказание. Примерите и в това отношение за изключително много, но като че ли на никого вече не правят впечатление. И нещата си продължават по същия начин. За реплики към арбитрите и несъгласие с техни решения, наказанията са обикновено от 1 среща, но явно не и ако се отнасят за хора от скамейката на „Черноморец Бургас".

След казаното дотук ние хората от спортно-техническия щаб на „Черноморец Бургас" отправяме апел към Вас, свободните българските медии, спортните журналисти които пишете, говорите и показвате спортни събития, които се борите за изкореняването на уродливите явления във футбола ни, да ни подкрепите в нашата непримиримост към несправедливостите, които са налице в този най-популярен спорт. Ние заставаме изцяло зад нашия колега Иван Цветанов, който е несправедливо и тенденциозно наказан от ДК на БФС.

Макар и съвсем плахо, очакваме че във времето до Конгреса на БФС и особено след неговото провеждане, ще бъдат направени поне няколко малки стъпки в посока приближаването на нашия футболен шампионат към тези в нормалните европейски първенства по отношение на администрирането и създаването на еднакви условия за всички отбори.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: