Футболната легенда Васил Желев празнува 80-годишен юбилей

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:10 / 06.11.2008
378
Футболният спец Васил Желев, постигнал като треньор най-доброто класиране на ФК „Черноморец Бургас" - 5-то място през сезон 1978/79 г., стана на 80 години.

Заслужилият спортен деятел получи почетния знак на община Бургас от кмета Димитър Николов и златна значка на Българския футболен съюз от Христо Порточанов.

Зам.-кметът д-р Лорис Мануелян заяви, че в Общински съвет - Бургас ще бъде внесено предложение за гласуване на еднократна парична помощ за треньора, по повод неговия юбилей.

Васил Желев си припомни с удоволствие славната история на стария „Черноморец", който навремето е играл с жълто-черен, а не със син екип. Той вдъхновено изрецитира позабравения химн на клуба, започващ с думите: "Черноморец" млад, сърцат е. В гърди носи огън, плам ...". Футболен треньор №1 на Бургас за XX в. заяви, че „Черноморец" може да стане шампион на България, ако играе както вчера срещу „Левски".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).