Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
“ЛУКОЙЛ-Нефтохимик” се класира за Суперлигата
Автор: Екип Burgas24.bg 09:26 / 28.10.2008Коментари (0)332
© Impact Press Group
Волейболистите на "ЛУКОЙЛ-Нефтохимик" си извоюваха място в Суперлигата на Националната волейболна лига. В последния мач от квалификационния турнир носителите на купа „България" очаквано победиха КВК "Габрово" с 3:0 /25:20, 28:26, 25:16/ гейма. След този успех в Казанлък възпитаниците на треньора Северин Димитров заеха второто място на турнира след лидера "Левски Сиконко" и влязоха в първата шестица на Националната волейболна лига. В първия мач за деня, който беше без особено значение "Левски Сиконко" победи домакините от Казанлък с 3:1 /25:17, 25:15, 23:25, 25;12/, като това бе първия загубен гейм за момчетата на Найден Найденов.
В същото време мъжкият волейболен отбор на "Арда" /Кърджали/ поднесе най-голямата сензация в квалификационните турнира за Суперлигата. В пряк сблъсък за второто място, даващо право на участие в Суперлигата, домакините изненадващо победиха смятания за фаворит отбор на "Черно море БАСК" с 3:2 /25:22, 21:25, 30:28, 18:25, 15:13/ в последния мач. По този начин отборът на "Арда" завърши на второ място на турнира и ще играе в Суперлигата на НВЛ, а "баските" ще слязат във Висшата лига, където ще са осем отбора.

Ръководството на Националната волейболна лига за мъже обаче може да вземе решение за увеличаване на отборите на 8 участници в Суперлигата. По предварителната програма само 6 клуба се класираха за участие в Суперлигата. Това са "Левски- Сиконко", "ЛУКОЙЛ- Нефтохимик", ЦСКА, "Арда" /Кърджали/, "Пирин Балканстрой" /Разлог/, "Марек Юнион Ивкони" /Дупница/.

Според запознати има сериозни индикации, че повечето отбори у нас искат Суперлигата да се увеличи до 8 отбора. Това може да се реши още днес, когато се събират представителите на всички клубове участници в НВЛ във Варна за участие на Общото събрание на БФВолейбол.

Единственият шанс за увеличаване на отборите в Суперлигата е да се изиграе още един допълнителен турнир между желаещите отбори и тогава да бъдат определени всички участници.

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: