Димитър Николов: Нефтохимик заслужава прилична спортна база

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:55 / 26.05.2015
3078
Отборът на Нефтохимик е ощетен, гази в калта на Долно Езерово, има проблеми с базата в Българово. Това заяви преди минути кметът Димитър Николов, предаде репортер на Burgas24.bg. В момента общинският съвет разглежда предложението на НФСБ на мястото на бившия басейн в ж.к. "Славейков" вместо база за Нефтохимик да се изгради парк "Европа", известен още като парк на миниатюрите.

Градоначалникът хареса предложение, но отчасти. По негово мнение действително трябва да се изгради парк Европа, но неговото място трябва да е до тенис кортовете в Морската градина.

Патриотите първи лансираха идеята Бургас да изпълни проект като този в испанската столица Мадрид, който ежегодно привлича милиони туристи.

"Разговарях с г-н Божидаров и съм съгласен с него отчасти. Предложението за парк е изключително добро и цели привличането на туристи и създаването на атрактивност на града, но помолих да помислим за друг терен. Нашите изследвания показаха, че подходящ е парк "Езеро", защото това е естествено продължение на Морската градина. На ден там влизат по 25-30 хил.души. На територия близо до площадката за изграждане на бъдещия планетариум сме предвидили терен с достатъчна площ и е в непосредствена близост до Фестивала на пясъчните фигури. Може да търсим финансиране по Оперативна програма "Регионално развитие"", каза кметът Димитър Николов.

Общинският съветник от БСП Йордан Георгиев предложи бъдещият парк Европа да показва има не само забележителностите на Европа, но и на Русия, като умалено копие на Кремъл.

"Периодично разговарям с Нефтохимик, те наистина са ощетени. Газят в калта в Долно Езерово, имат проблеми с базата в Българово. На тях им отива да имат една прилична база. Ще внесем докладна, ще се изгради спортен комплекс за младите надежди на Нефтохимик. Нашата идея е сутрин, обед и вечер там здраво да се тренира. Ще има преместваеми трибуни, спортно-технически съоръжения, съблекални, паркинг зона и малка кафетария. Нека да помогнем на тези деца, защото треньорите правят чудеса с тях, те са спортни герои", заяви Димитър Николов. На заседанието присъства и административният директор на Нефтохимик Николай Тодоров, който е дошъл на място да брани интереса на "шейховете".
В крайна сметка общинските съветници одобриха изграждането на парк на миниатюрите. Неговото разположение обаче ще е в парк Езеро, а Нефтохимик ще получи своята футболна база.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).