Черноморец Бургас: Нямаме нищо против мач в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:24 / 04.08.2008
711
Черноморец Бургас няма нищо против мачът с Ботев Пловдив да се играе в Несебър. Това е официалното становище на ръководството на "акулите", взето след среща между директорите в тима и разпространено до медиите. Изказването на днешната пресконференция на Борислав Димитров, че ние не искаме да играем в Несебър не отговаря на истината - няма как да имаме нещо против да играем на 30 километра от Бургас, заявиха за Burgas24.bg от клуба.

Оказа се също, че никой от Ботев Пловдив не се е свързал с управата на Сливен и стадиона в града за евентуално домакинство там. От ръководството на "жълто-черните" бяха заявили, че сливналии са отказали да приемат срещата с "акулите".

Ситуацията е доста неудобна, тъй като стадионите, които отговарят на изискването за изтърпяване на наказанието - минимум 100 километра от домакинстващия град в посока гостуващия - са съвсем малко. Стадионите в Раднево, Сливен и "Лазур" в Бургас са заети през същия уикенд с домакински срещи на отборите и е малко вероятно местните тимове да рискуват качеството на терена заради Ботев. Стара Загора беше отказана като вариант поради някакво неразбирателство между Ботев и Берое и в крайна сметка единственият вариант остава Несебър.

Все още нищо не е ясно, но последната дума има Комитетът за организиране на състезанията(КОС) към БФС. Преди няколко дни изпълнителният директор на Ботев Борислав Димитров заяви, че до БФС са изпратени като евентуални стадиони тези в София - националният - и Градският в Несебър. Тъй като националният не отговаря на критериите за изтърпяване на наказанията, от БФС нямат друг избор, освен да насрочат срещата за Несебър. Крайното решение може да бъде взето най-късно до 72 часа преди началният час на срещата, която по предварителна програма е насрочена за 9 август, 18:00 часа - тоест, стадионът-домакин ще бъде ясен около обяд в сряда.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).