Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Бивши величия спечелиха "Вечерта на делфините"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:38 / 17.12.2013Коментари (0)761
Много настроение, положителни емоции и стотици усмивки подари БК "Делфин" на своите възпитаници, приятели и гости на баскетболното шоу "Вечерта на делфините". По повод Коледните и Новогодишни празници ръководството на клуба, в лицето на председателя Евтим Банев, организира невиждано празненство на спорта и приятелството, което завърши с огромна торта, коктейл и танци. На грандиозното събитие присъстваха стотици деца, родители и привърженици, които изпълниха до краен предел спортна зала "Бойчо Брънзов".

В "гвоздей" на програмата се превърна мачът на поколенията, в който победител стана отборът на бившите величия- представители на ръководството, треньорските и медицинските щабове на клуба. В един изключително динамичен и изпълнен със зрелищни изпълнения двубой "старите пушки", водени от Веселин Караниколов- Тодор Тончев, Богдан Димитров, Евтим Банев, Ивайло Петров, Костадин Цветанов, Петко Янков, Стефан Стойнев, Митко Генчев, Манол Тончев и Андрей Илиев се наложиха над по-младите си колеги с 90:82 и вдигнаха купата.

Под ръководството на треньора Петко Стаматов актуалните звезди на БК "Делфин" водеха с 10 точки. Минути преди края на мача обаче благодарение на богатия си опит бившите величия обърнаха резултата и спечелиха сблъсъка срещу своите наследници на терена- сборен отбор от младежи, юноши и кадети на БК "Делфин".

За приповдигнатата празнична атмосфера съдействаха Дядо Коледа и Снежанка, които се справиха перфектно със съдийството, както и техните помощници- джуджетата, увековечили събитието за баскетболната история на БК "Делфин". Бурни аплодисменти заслужиха и най-малките състезатели в бургаския клуб, които с топка в ръка демонстрираха какво са научили от своите треньори през годината.

Изключително емоционално се проведе и конкурсът за забивки, който беше спечелен от Кирил Иванов. В оспорваната надпревара- стрелба от трите токи, с най-точен мерник се оказа Десислав Стефанов. 12-годишният баскетболист "сложи в малкото си джобче" батковците, които го поздравиха за успеха. Топ реализатор в мача стана Стефан Кесов, а за MVP бе обявен Кирил Иванов. Всички победители получиха индивидуални награди от председателя на БК "Делфин" Евтим Банев. С първи медали се окичиха най-малките. В духа на Коледа разнообразни подаръци получиха всички, дори и публиката. Огромна торта беше разрязана на коктейла, на който малки и големи играха и се веселиха.

"Благодаря на предишното ръководство- Стоян Киряков, Валентин Мартинов, на почетния председател Веселин Караниколов, на всички в УС на БК "Делфин", за подкрепата на Община Бургас и на всички приятели. Огромна благодарност изказвам и на родителите за великолепните им деца. Ние, като ръководство, обещахме, че ще продължаваме да ги изграждаме като хора и личности", заяви в обръщението си към всички присъстващи в залата Евтим Банев, който вече години наред не пести време, труд и финансови средства за развитието на състезателите и просперитет на БК "Делфин".

"Благодаря, че ме направихте част от тази магическа вечер. Удовлетворението ми тази вечер е невероятно. Помогнете на децата си да бъдат в тази зала, помогнете на този спорт и клуб, който е уникален", каза членът на УС на БК "Делфин" Гергана Недина. В навечерието на най-светлия християнски празник- Коледа, вечерта на делфините се превърна в бляскаво събитие и в една сбъдната приказка без край.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: