Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Ватерполистите на "Черноморец" трети на международен турнир в София
Автор: Екип Burgas24.bg 10:34 / 13.12.2013Коментари (0)803
©
Отиващата си 2013 г. младите състезатели на СКВТ "Черноморец" изпращат с трето място, спечелено на престижен турнир в София. Бургаските ватерполисти бяха единствените представители от извън столичните клубове в международната проява.

Международният турнир се състоя в подкрепа на София и югозападен регион- кандидат за европейска столица на културата 2019. Надпреварата беше за родени 1997 г. и по-малки.

"Участието ни в този турнир е част от системата за подготовка на отбора. Идеята е състезателите да са подготвени преди началото на първенството. В състава имаме само две момчета, родени 1997 г., като през новия сезон в отбора ще имаме дебютанти", заяви треньорът на "Черноморец" Петър Йонов.

"Видяхме плюсовете си, ще коригираме минусите си по време на тренировъчния процес. Очакваме държавното първенство с оптимизъм", допълни още той.

В турнира по водна топка за Купата на София възпитаниците на старши треньора Петър Йонов срещнаха силни опоненти в лицето на домакина "Локомотив- Никола Нанов" /София/, който спечели приза, отборите на ЦСКА /Сф/ и "Локомотив" /Скопие/. В последния момент от участие отпадна гръцки тим от Солун.

На басейн "Диана" отборът на "Черноморец" разгроми столичния ЦСКА с 15:3. В другата среща "Локомотив-Н.Н." победи бургазлии със 7:4. Много малко не достигна на "акулите" да се поздравят с втори успех на турнира в двубоя срещу македонския "Локомотив". С трима по-големи от допустимата възраст в състава си тимът от Скопие взе победата с 10:8.

В крайното класиране след носителя на купата на София "Локомотив-Н.Н." на второ място се наредиха съименниците им от Скопие, "Черноморец" спечели трето място, а ЦСКА
остана на последната позиция.

"Оказа се, че колегите от Македония са запознати с дейността на нашия клуб и проявяват интерес към състезанията, които организираме и провеждаме на басейн "Флора".

Очакваме ги идното лято на турнира за купа Бургас. Догодина ръководството на техния клуб има желанието да проведе и подготвителен летен лагер в града ни", разкри Петър Йонов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: