Хандбалиститe от "Фрегата" победиха "Добруджа", завършват полусезона като лидери

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:58 / 02.12.2013
647
Бургаският хандбален клуб "Фрегата" победи шампиона на България - "Добруджа" Добрич във финалния мач от първия полусезон в първенството по хандбал за мъже. Бургазлии
триумфираха с 29:23 точки срещу "Добруджа" и вдигнаха публиката в спортна зала "Младост" на крака.

С този мач ХК "Фрегата" завоюва лидерското място в "А" Републиканска хандбална група (РХГ) и връща Бургас на върха в този спорт при мъжете след 11 години прекъсване.

"Мачът беше труден. Мисля, че публиката видя с какъв заряд играят нашите състезатели и колко бяха мобилизирани за срещата с отбора на "Добруджа", които също показаха добра игра. Опитахме се да противодействаме на отсрещния тим с няколко типа защита и успяхме да ги пречупим в 25-тата минута от играта със защита във формация 5:1. Това беше печеливш ход. Вътрешно бях убеден, че момчетата от "Фрегата" ще дадат всичко от себе си", каза треньорът на "Фрегата" - Никола Добрев.

Домакините получиха силна подкрепа от публиката, която през цялото време скандираше "Искаме победата" и избухваше в овации при всеки гол в противниковата врата или спасяване на железния вратар на "Фрегата" - Пламен Иванов. В отбора на "Фрегата" участваха и трима състезатели от юношеската формация.

"Радвам се, че много бургазлии дойдоха в спортна зала "Младост" и подкрепиха отбора, затова им благодаря. Мисля, че "Фрегата" ги зарадва с победата", каза Румен Христов - управител на транспортна фирма "М-БУС".

Той е основен спонсор на мъжката и двете детски формации на ХК "Фрегата". Христов изгледа срещата от трибуните в залата. След този мач предстои пауза от първенството, а после кръг от Купата на България по хандбал за мъже, където "Фрегата" също участва. Треньорът Никола Добрев сподели, че се надява отборът да продължи с добрите резултати, за да може Българската федерация по хандбал да отреди финалът за Купа България да се играе в спортна зала "Младост".

Бургаските сътезатели бяха подкрепени и от Веселина Деведжиева - началник на отдел "Спорт" в Община Бургас и от Калчо Белов, който е член на Комисията по спорт към Общинския съвет.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).