Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Румънски гранд прожектира филм за "Звездичка" и нейния председател
Автор: Екип Burgas24.bg 12:36 / 26.11.2013Коментари (0)676
©
"Имате си национално богатство, съхранете го и футболът Ви пак ще просперира", бяха думите на двама треньори от школата на Стяуа (Букурещ) на тръгване от Бургас след обучителен курс неотдавна. Алин Димитриу и Алберто Самеола - откриватели на десетки и стотици дарования в родината си, изчеткаха с горните думи колегите си от бургаската футболна школа "Звездичка" и нейния председател.

В настоящия момент те вече изпълняват обещанието си, че ще прожектират филм на футболистите от многолюдната си школа за детския тим по футбол от Бургас. Акцентите в него ще бъдат умението и старанието на ръководителите и треньорите на "Звездичка" да развиват масов спорт и високо спортно майсторство сред подрастващите с оскъдни средства в най-бедната страна от Европейския съюз. В продължение на две седмици пратениците на президента на "Стяуа" Джиджи Бекали са документирали в детайли всяка тренировка за най-малките в детските градини и техните батковци в училищата.

Приятно са били изненадани от бързото усвояване на знания и умения, поднесени по възможно най-достъпен начин от наставниците. Във филма ще бъде показано и отличното представяне на тима в регионални, национални и международни турнири, както и социалните жестове на "Звездичка" към Бургас, изразяващи се с намирането на спонсори за построяване на детски площадки в Бургас и дарителските кампании към за сираци. Последната такава датира от 24-ти ноември, когато десетки момичета и м

©
омчета, лишени от родителска грижа получиха многобройни предметни награди и дрехи от първа необходимост. Излишна показност липсваше, а румънците са научили за благородния жест от свои съгледвачи. Дарението бе осигурено от екипа на "Звездичка" и родители с големи сърца на възпитаници от школата.

"Стяуа" или още първият носител на Шампионска лига в Източна Европа, подкрепя председателя на ДФК "Звездичка" за статуетката "Бург на годината за 2013". Гласуването се извършва предимно в социалната мрежа www.facebook.com. Иначе в Бургас под пълна пара се провеждат пресявките от детската шампионска лига за порасналите бебета от детските градини. След изключително епични двубои са ясни първите три финалиста - "Златното ключе", "Делфин" и "Изгрев. Предстоят нови три кръга - в събота сутрин и следобед в зала "Царството на футбола" и в неделя следобед в зала "Бойчо Брънзов". Победителите в тях също ще играят на финалите които са навръх празника на Бургас - 6 декември от 17:30 часа в зала "Бойчо Брънзов".

Първоначалната идея бе абсолютно всички срещи да са на едно място, в "Царството на футбола", но наемодателите от най-новия мол в Бургас поставиха условие да няма масирано присъствие от родители, баби, дядовци, каки и батковци около зеления килим, а това не се хареса на ДФК "Звездичка" и в движение се търсят алтернативи в угода на обществените нагласи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: