Хандбалистите от "Фрегата" се борят за лидерство в А група

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:14 / 25.11.2013
678
Бургас е домакин на финалния сблъсък от първия полусезон в първенството на България по хандбал за мъже. На 1 декември, от 14:00 часа, в зала "Младост", един срещу друг ще излязат водачът в класирането ХК "Фрегата" - Бургас и шампионът на България ХК "Добруджа" - Добрич.

Домакините имат реални шансове да завършат полусезона на първо място, което прави сблъсъка исторически, защото Бургас не е имал тим в "А" Републиканска хандбална група от 11 години.

"Надявам се почитателите на спорта, фенклубът и всички подрастващи в Бургас, които се занимават с хандбал, да ни подкрепят. Може да се каже, че сме новаци, но досега имаме победи над ХК "Локомотив" - Варна, ХК "Спартак" - Варна, ХК "Интер" - Благоевград, ХК "Левски", ХК "Осъм" - Ловеч. Единствената ни загуба е от ХК " НСА - Васил Левски"", каза треньорът на "Фрегата" - Никола Добрев.

Преди няколко месеца в ХК "Фрегата" Бургас се вля тимът на ХК "Бургас-93", който бе доскорошен първенец на "Б" Републиканска хандбална група (РХГ). Целта на сливането бе една - да покорят върха на "А" РХГ.

"Призовавам бургазлии и всички, които обичат хандбала или са свързани с него по някакъв начин, да отидат на мача и да подкрепят състезателите от отбора, както и треньора Никола Добрев", каза управителят на транспортна фирма "М-БУС" Румен Христов. Той е основен спонсор на мъжката и двете детски формации на ХК "Фрегата".

От 2011 година "М-БУС" помага на детските отбори - за играчи до 12 и до 15-годишна възраст, като осигурява превоза им за всички мачове в страната, играни през това време. Наскоро към тях се прибави и мъжкият тим, който за краткия период от създаването си, е имал мачове в София, Добрич, Варна, Ловеч и други градове.

" На 1 декември ще стискам палци на мъжкия отбор и ми се иска ние, жителите на Бургас, да го подкрепим с присъствието си в зала "Младост". Детските формации също заслужават похвала, защото всяка година завършват първенството в челната тройка. Подкрепям хандбала, като игра, създаваща дисциплина. Особено при подрастващите, които вместо да играят компютърни игри спортуват и в същото време носят титли за града", допълни Румен Христов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).