Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Областно първенство по мини-футбол стартира в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:06 / 11.11.2013Коментари (0)1372
©
Футболната карта в региона се обогатява. На хоризонта се появява нещо ново и атрактивно, което до момента липсваше. Това е Лига "БУРГАС ФУТБОЛ", която ще администрира първенства и турнири. Първият проект на структурата, е Областно първенство по мини-футбол, което започва след броени дни. "Въпросният шампионат е нещо ново, което мисля, че до момента не е правено в България, а именно Областно първенство по мини-футбол. Правени са всякакви турнири, първенства, дори съботни и неделни лиги, но не и шампионат, който да се провежда на няколко места едновременно и всеки отбор да си има свой терен за домакинствата си. Идеята е свежа и предизвика сериозен интерес, макар, че като за първо издание не исках да се вдига много шум, понеже целях бройката на отборите да е под 10, защото това си е сериозен ангажимент", коментира Виктор Христов, който е автор на идеята.

Създателят на Burgasfootball.com не се захваща за първи път с подобно предизвикателство. Именно той е човекът, който през XXI век е един от първите, който организира и провежда 6 турнира по мини-футбол в Бургас, в рамките на 2008 и 2009 година. "Защо изобщо се захващаш с този проект? Това е въпросът, който на няколко места ми бе задаван. Правя го от любов към регионалния футбол. Това е един вид ново предизвикателство за мен. В момента футболът при аматьорите специално в "Б" ОФГ не е това, което беше до преди 2-3 години. С всеки изминал сезон се отказват все повече отбори, а новосформираните са дефицит. Дори и в момента има клубове, които са на ръба на приключването със своето съществуване. За това реших точно аз да се опитам да възродя няколко отбора, да им протегна ръка, да се включат в Лига "БУРГАС ФУТБОЛ" и съответно в дебютното Областно първенство по мини-футбол, което ще е и вид помагало за все още действащите отбори в регионалните групи. Така те на практика с мачовете при мен ще се подготвят за уикенд-двубоите. Мен ме радва това, че всичките 8 отбора, които ще започнат в първенството, са амбицирани да играят футбол, а не да правят глупости. Всички ние, които ще участваме в проекта, сме за феърплея и да играем футбол, а не бойни изкуства, да толерираме възпитанието, а не да рушим правилата, които са пределно ясни на всички. На футболната карта се връща "Спортист" /Бата/. Вече има отбор и в Долно Езерово, а Бургас пак си има "Локомотив 1932". Естествено, шампионатът не може да мине без ФК "БУРГАС ФУТБОЛ". "Ахелой 2013" и "Сокол 2013" /Порой/ са два млади и изключително амбициозни състава, които нямат нищо общо с отборите, които участват в регионалните групи, за това и сме им добавили цифрово изражение към имената, за да не ги бъркат хората. "Ястреб" /Страцин/ и "Булдог" /Айтос/ също избраха да участват в Областното първенство по мини-футбол", добави още Виктор Христов.

Програмата за дебютното първенство вече бе изтеглена. В 1 кръг срещите са: "Спортист" /Бата/ - "Булдог" /Айтос/, "Ахелой 2013" - "БУРГАС ФУТБОЛ" /Бургас/, "Локомотив" /Бургас/ - "Ястреб" /Страцин/ и "Долно Езерово" - "Сокол 2013" /Порой/. "Мисля, и се надявам, че с това мое ново начинание ще се сформират още отбори и ще се изградят нови терени за мини-футбол. Нека да започнем точно от там - от масовия футбол, от кварталния футбол, от малките, но китни бази, после ще мислим за нещо по-голямо. Ето, новината от тези дни е, че кметовете на Страцин и Порой са твърдо зад моя проект, зад сайта Burgasfootball.com, зад футбола като цяло и обещават да направят всичко възможно, за да изградят игрища за мини-футбол в техните населени места, при това много скоро. От това по-хубаво няма. Радвам се, че много хора аплодират идеята, за което им благодаря", приключи своя коментар Виктор Христов. Първите мачове са във вторник и сряда, а есенния полусезон ще приключи в навечерието на коледните празници.

Още по темата: общо новини по темата: 2
25.11.2013
18.11.2013






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: