"Стяуа" кани футболисти на "Звездичка" в академията си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:31 / 28.10.2013
1310
Първият източноевропейски клуб спечелил КЕШ - "Стяуа" /Рум/ изпрати най- добрите треньори от академията си в Бургас за да обучават в продължение на десет дни децата от различните възрастови групи, от най- малки до най- големи на родната футболна школа "Звездичка" /Бс/. За родните ширини това е твърде рядко събитие понеже еквивалента на столичния ЦСКА в Румъния за най-много спечелени републикански титли, не изпраща свои кадри на случайни места. Познанството с ъс"Звездичка" е от това лято когато бургазлии организираха международен турнир и бе поканил "Стяуа" и за изненада на мнозина домакините съумяха да ги победят в състезание което бе за набор 2003/ 2004 година.

"Работим усърдно с колегите от Звездичка през тези дни съвместно и сме приятно изненадани от уменията на вашите деца, визирам деца от детските градини и ученици до 10- 12 годишни. Имаме какво да покажем с моя колега и вече се усеща импулса на всеки един в тренировките" каза единия от румънците Алин Димитриу. Той заедно със сънародника си Алберто Самеола и главния треньор на "звездичките" Петър Алексиев обикалят учебните заведения в които бургаската школа провежда занимания по график, а специализираната подготовка е в закритата футболна зала "Странд- царството на футбола".

"Харесахме седем деца на първо четене от вашия отбор и възнамеряваме да ги поканим в Букурещ в нашата академия да се развиват нагоре по футболната стълбица. Ако сега родителите не са съгласни, може и по нататък, ние ще следим набелязаните. Интересно как в Бургас който е е малко над 200 хиляди население, а в Букурещ сме близо 2 милиона, силите да са така изравнени между нашите и вашите деца" пита се пък другия румънски специалист" Самеола. Изговаряйки тези думи, той все още не знаеше, че "Звездичка" е едва от две години и малко на футболната сцена и организира с успех местни и международни турнири. В телефонен разговор със собственика на "Стяуа" Джордже Бекали, подчинените му са споделили, че развиването на масов, а не комерсиален футбол, рядко може да се види в държавите от соц лагера, но бургаската "Звездичка" била изключение.

"Нищо случайно няма, нашето име в превод на румънски е Стяуа. Това на шега, а в сериозен тон действително има ефект от партньорството и възпитаниците ни го усетиха вече през тези дни. След няколко месеца, наши треньори ще гостуват пък в румънската столица за да видят с очите си как се усвоява футболната азбука в тяхната академия" сподели бойния флагман на ДФК "Звездичка" Петър Алексиев. Напоследък той стана известен с това, че заедно със съмишленици, поде кампания за изграждане на спортни игрища, там където има нужда в детските градини на Бургас.

Солидната част от парите не идват от общинския бюджет, а от джобовете на спонсори- физически и юридически лица. С днешна дата са открити вече шест терена с различни размери като изкуствената трева я закупуват ръководствата на градините. В Бургас вече е факт и една рядко срещана инициатива- един спортен тим да провежда вътрешно клубно първенство за ученици, като всеки от тях да представя своето училище. "Звездичка" се нагърби и с това и тази събота бе дадено начало на първия полусезон.

Това стана в присъствието на румънските гости и инвестиционния директор на единствения по рода си лайфстайл център у нас Мариела Остенд. Той се намира в Бургас и именно там се намира закритата зала на "Звездичка" и клубния магазин с уникални спортни артикули.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).