Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
"Стяуа" кани футболисти на "Звездичка" в академията си
Автор: Екип Burgas24.bg 10:31 / 28.10.2013Коментари (0)1309
©
Първият източноевропейски клуб спечелил КЕШ - "Стяуа" /Рум/ изпрати най- добрите треньори от академията си в Бургас за да обучават в продължение на десет дни децата от различните възрастови групи, от най- малки до най- големи на родната футболна школа "Звездичка" /Бс/. За родните ширини това е твърде рядко събитие понеже еквивалента на столичния ЦСКА в Румъния за най-много спечелени републикански титли, не изпраща свои кадри на случайни места. Познанството с ъс"Звездичка" е от това лято когато бургазлии организираха международен турнир и бе поканил "Стяуа" и за изненада на мнозина домакините съумяха да ги победят в състезание което бе за набор 2003/ 2004 година.

"Работим усърдно с колегите от Звездичка през тези дни съвместно и сме приятно изненадани от уменията на вашите деца, визирам деца от детските градини и ученици до 10- 12 годишни. Имаме какво да покажем с моя колега и вече се усеща импулса на всеки един в тренировките" каза единия от румънците Алин Димитриу. Той заедно със сънародника си Алберто Самеола и главния треньор на "звездичките" Петър Алексиев обикалят учебните заведения в които бургаската школа провежда занимания по график, а специализираната подготовка е в закритата футболна зала "Странд- царството на футбола".

"Харесахме седем деца на първо четене от вашия отбор и възнамеряваме да ги поканим в Букурещ в нашата академия да се развиват нагоре по футболната стълбица. Ако сега родителите не са съгласни, може и по нататък, ние ще следим набелязаните. Интересно как в Бургас който е е малко над 200 хиляди население, а в Букурещ сме близо 2 милиона, силите да са така изравнени между нашите и вашите деца" пита се пък другия румънски специалист" Самеола. Изговаряйки тези думи, той все още не знаеше, че "Звездичка" е едва от две години и малко на футболната сцена и организира с успех местни и международни турнири. В телефонен разговор със собственика на "Стяуа" Джордже Бекали, подчинените му са споделили, че развиването на масов, а не комерсиален футбол, рядко може да се види в държавите от соц лагера, но бургаската "Звездичка" била изключение.

"Нищо случайно няма, нашето име в превод на румънски е Стяуа. Това на шега, а в сериозен тон действително има ефект от партньорството и възпитаниците ни го усетиха вече през тези дни. След няколко месеца, наши треньори ще гостуват пък в румънската столица за да видят с очите си как се усвоява футболната азбука в тяхната академия" сподели бойния флагман на ДФК "Звездичка" Петър Алексиев. Напоследък той стана известен с това, че заедно със съмишленици, поде кампания за изграждане на спортни игрища, там където има нужда в детските градини на Бургас.

Солидната част от парите не идват от общинския бюджет, а от джобовете на спонсори- физически и юридически лица. С днешна дата са открити вече шест терена с различни размери като изкуствената трева я закупуват ръководствата на градините. В Бургас вече е факт и една рядко срещана инициатива- един спортен тим да провежда вътрешно клубно първенство за ученици, като всеки от тях да представя своето училище. "Звездичка" се нагърби и с това и тази събота бе дадено начало на първия полусезон.

Това стана в присъствието на румънските гости и инвестиционния директор на единствения по рода си лайфстайл център у нас Мариела Остенд. Той се намира в Бургас и именно там се намира закритата зала на "Звездичка" и клубния магазин с уникални спортни артикули.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: