Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Българската федерация получи покана да домакинства на европейското по Карате-До Шотокан през 2014г.
Автор: Екип Burgas24.bg 09:32 / 15.10.2013Коментари (0)658
©
На 21-то световно първенство по Карате-До Шотокан в гр.Нови Сад-Сърбия взеха участие каратисти отнад 40 държави. България спечели два златни медала при жени и мъже в най-атрактивната категория "Open". Шампионатът се проведе на 12 и 13 октомври в спортната зала СПЕНС. Първенството се организира от Шотокан Карате-Дона Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN), чийто представител у нас е Българска Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

В категория "Open" при мъжете златен медал спечели 20-годишният Тодор Събев от гр.Русе с резултат 2:0. Тодор бе единственият състезател на турнира, който нямаше нито един загубен двубой. Шампионът е студент по право и има отличен успех, именно затова Федерацията го дава за пример и съветва всичи настоящи и бъдещи състезатели да последват примера му, за да постигат резултати не само в спорта, но и в образованието. Любомир Нецов се превърна в истински герой на състезанието. Той стана втори и въпреки че бе със счупен нос, не се отказа и успя да стигне до финала, където претърпя сериозна травма, като скъса коленни връзки. Любо и съотборника му Тихомир Тодоров, който бе трети в същата категория, работят в НСО.

При мъжете до 70кг. Пламен Кирилов зае 3 място. При жените до 55кг. Илиана Лупанова спечели бронза, а при жените до 60кг. Борислава Ганева също е на трето място.

В категория "Open" при женитесъс златен медал се окичи 23-годишната Борислава Ганева с резултат 6:0. Борислава е от гр.Плевен, студентка е по право и политически науки. Надежда Младенова зае 3 място в същата категория.

При най-интересните отборни съревнования в категория "Mix" България също завоюва медали. Нашият отбор се качи на първото и второто стъпало от стълбичката, а отбора на жените грабна златото.

В най-престижната дисциплина "Masters", България спечели две трети места в лицето на Христо Щерев и Кристина Свиленова.

При младежите в дисциплината "Кумите" до 60кг. първото място отиде при Адриана Ганева, в категория до 75кг. златото грабна Тодор Събев. При девойките в дисциплината "Ката" Мартина Чан зае среброто, а Росица Николова се класира трета.

При децата - Кохай Купа България спечелиха 4 златни, 2 сребърни и 6 бронзови медала.

Българският отбор по Карате-До Шотоканбеше изправен и пред неприятна ситуация, като на няколко пъти се наложи наши състезатели и дори отбори да се изправят един срещу друг, за да се борят за челните места. "Това е част от играта, понякога на турнир от подобна величина е необходимо състезателите от една държава да застават един срещу друг", отбеляза треньорът на националния отбор Димитър Тодоранов. "Гордея се с отбора, които доказаха, че българите имат дух за победа. Същият този дух притежавах и аз, когато се състезавах. Радвам се изключително много, че сега успях да го предам и на тях. Гордея се и с геройските постъпки на някои от момчетата по време на шампионата", добави още той.

"Световното първенство беше с перфектна организация от страна на домакините. Доволен съм, че нямаше сериозни травми по време на битките, което е едно от големите ми притеснения.Изключителна радост за всички нас бе новината, че получихме покана да домакинстваме на европейското първенство догодина (2014г.)", коментира успеха на нашите състезатели в Нови Сад и президента на федерацията Александър Славков.

На 2 и 3 ноември предстои да се проведе 10-тия Международен турнир "Шисейкан Шото Купа" и семинар с Ханши Садашиге Като в София.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: