Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Херо: В националния всички се преобразяват и надскачат себе си
Автор: Екип Burgas24.bg 11:33 / 14.10.2013Коментари (0)1238
©
Бившият селекцио­нер на България Димитър Димитров-Херо дaдe кратко интервю за "Тема Спорт" преди последния мач на национали­те с Чехия. Опитният специалист не скри задоволството си от преобразяването на държавния тим при Лю-бо, който отново за­почна да носи радост на хората с играта си.

Г-н Димитров, каква е оценката Ви за представя­нето на националния отбор в тези квалификации и има­ме ли сили да завършим цикъла с една победа над Че­хия?
- Мисля, че това, което на­ционалният отбор направи дотук, заслужава едно голямо браво, без значение дали ще се класираме на бараж или не. Браво за поведението и игрите, които момчетата пока­заха. Да, има критици, които ще кажат, че не сме постиг­нали нито една сериозна по­беда - бихме два пъти Малта и Армения у дома, но като ця­ло моето мнение е, че пока­захме едно много приятно ли­це, хубав футбол, който се е харесал не само на мен, но и на повечето хора.

Какво не ни достигна, мо­же би многото равенства се оказаха решаващи?
- Естествено равенства­та, които бяха като самоу­бийства за нас. Но не трябва да бъдем максималисти и да търсим класиране на всяко първенство. Все пак не сме такава голяма футболна на­ция, която да не пропуска ни­то един форум. Ние трябва да сме доволни на това, кое­то показва националният ни отбор като игра, поведение и съдържание. За мен това е важното. Да, всеки един бъл­гарин, включително и аз, иска­ме да се класираме, но поняко­га не се получава. Мисля, че момчетата направиха дос­татъчно. Лошото е, че може би надценихме малко другите отбори - Чехия и Дания, защо­то те не бяха на добро ниво и далеч от това, което очак­вахме от тях.

Като изключим Любо Пе­нев, който е в основата на това израстване на нацио­налния отбор, кого от игра­чите бихте отличили? Един Гаджев например е на много по-добро ниво в държавния тим, отколкото в Левски.
- Не е само Гаджев. Когато играчите са в националния отбор, наистина показват ед­но доста приятно лице. Пре­образяват се. Какви са причините - не мога да гадая и да разбера. Но всички футболис­ти, почти без изключение, за България демонстрираха по-­добри игри отколкото в клубовете си. Даже според мен някои надскачат възможнос­тите си.

Какво бъдеще очаква този тим?
- Нека да мине и мачът с Чехия. Все пак имаме минимални шансове за класиране на ба­раж. Дано да спечелим. Хуба­вото е, че има млада вълна попълнения като Неделев, Славчев, Миланов, които имат качества и възможнос­ти да се превърнат в гръбнака на националния отбор.

Може ли да заключим, че трудното за националния отбор е минало и че ни ча­кат добри дни?
- Трябва да бъдем оптимис­ти и да се надяваме, че е та­ка.

Още по темата: общо новини по темата: 97
05.05.2014
24.04.2014
15.04.2014
03.04.2014
27.03.2014
20.03.2014
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Тайлър Фриц отново се превърна в черна котка за Григор Димитров
Феноменално завръщане на Александър Везенков за Олимпиакос
Подобрилата световния рекорд на Стефка Костадинова с нова победа със слаб резултат
Страхотна новина за Григор Димитров
Франция твърд фаворит на букмейкърите срещу Италия

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: