Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
"Звездичка" направи съзвездие от футболни игрища в бургаските градини
Автор: Екип Burgas24.bg 11:50 / 02.10.2013Коментари (0)894
©
Спортна площадка за шампиони бе изградена в бургаската детска градина "Звънче". Забавачката е известна със своите футболни дарования които представят с успех родния град във вътрешни и международни състезания. От ранна детска възраст те учат тънкостите на футболната игра от треньорите на ДФК "Звездичка".

Нуждата от игрище бе крещяща и родителското тяло се обърна към популярната школа да спомогне да се построи такова на подходящо за целта място в двора на учебното заведение. Мечтата вече е факт, а площта на на новата спортна придобивка е рекордна за родните градини- 400 квадрата- колкото 4 четиристайни апартамента. С много усилия и успешно осъществени контакти, ръководителите на "Звездичка" намират дарители които подават ръка за начинанието и вадят накуп близо 10000 лв. Ангажиментът на градината да се закупи изкуствена трева също е спазен.

"Вярвам, че жеста ще се оцени. Той се прави за бургаските деца, а апела ни е да се опазва това богатство. Каним всички приятели на спорта и медиите на откриването в четвъртък/ 03.10.2013/ от 10: 30 часа- на място, да открием това бижу за нуждите на децата и възпитателите от Звънче" каза председателя на школата Петър Алексиев.

Наскоро той и директорките на други три общински детски заведения в града, прерязаха лентата на още три мини стадиона. Те "поникнаха" на мястото на стари и напукани асфалтови настилки от времето на Тодор Живков. Европейската футболна федерация даде за пример делото на ДФК "Звездичка" и изпрати поздравителен адрес.

"Грижите които полагате за малките футболисти са похвални. Това е рядко срещано за клубове които развиват масов спорт, особено в България, където държавата и общините трябва да поощряват такива инициативи в ползва на подрастващото поколение което има нужда да спортува качествено. Турнирите организирани от Звездичка през годината също за пример и наш представител лично се увери в това през 2012 година. Пожелаваме Ви да срещнете нужната подкрепа за строежа и на Ваша клубна база" пише в поздравителното писмо, изпратено на пощата на детския тим. Той развива дейност в детските градини и училищата в морския град.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: